Ουγγαρια: Γιατί παραιτήθηκε η πρόεδρος της χώρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ουγγαρίας αναγκάζεται να παραιτηθεί αφού χάρισε χάρη σε έναν άνδρα που βοήθησε να συγκαλύψει τη σεξουαλική κακοποίηση σε ορφανοτροφείο»: Υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο στην Ουγγαρία, η πρόεδρος φεύγει λόγω σκανδάλου χάρης.

IMG 2017

«Η Katalin Nowak παραιτήθηκε μόλις μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της χάρης ενός συνεργού παιδοκτόνου. “Έκανα ένα λάθος… Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που σας απευθύνομαι ως πρόεδρος”, είπε η Νόβακ σε μια ομιλία στην κρατική τηλεόραση.

Διέκοψε την επίσημη επίσκεψή της στο Κατάρ και επέστρεψε απροσδόκητα στη Βουδαπέστη το Σάββατο. «Πήρα την απόφαση να χορηγήσω επιείκεια τον Απρίλιο του περασμένου έτους, πιστεύοντας ότι ο καταδικασθείς δεν έκανε κατάχρηση της ευαλωτότητας των παιδιών που φροντίζουν. Έκανα λάθος», είπε.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την πολιτική ζημιά, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εισήγαγε μια συνταγματική τροποποίηση στο κοινοβούλιο που θα αφαιρούσε από τον πρόεδρο το δικαίωμα να συγχωρεί εγκλήματα κατά παιδιών. Ο Όρμπαν είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει έλεος για τους παιδεραστές», προσθέτοντας ότι θα έκοβε οποιονδήποτε «στη μέση ή σε κομμάτια» εάν επιτίθεντο σε ένα από τα έξι εγγόνια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ