Αίγυπτο: Αιτία πολέμου μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν λίγη ώρα το Sky News Arabia μετέδωσε πληροφορία από το Ισραηλινό Κανάλι 12, που μάλιστα επικαλείται τον αρχηγό του ισραηλινού επιτελείου στον οποίο αποδίδει την ακόλουθη δήλωση:

«Θα παρουσιάσουμε το σχέδιο εισβολής στη Ράφα σε πολιτικό επίπεδο μόλις χρειαστεί και είμαστε έτοιμοι για οδηγίες»!

Πρόκειται για μία ενέργεια που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, όταν μάλιστα οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου προειδοποίησαν το Ισραήλ πως μία τέτοια ενέργεια αποτελεί αιτία πολέμου.

Το αιγυπτιακό υπουργείο απάντησε στις δηλώσεις των ισραηλινών:

«Η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου τονίζει ότι απορρίπτει πλήρως τις δηλώσεις που εκδόθηκαν από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης σχετικά με την πρόθεση των ισραηλινών δυνάμεων να ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ράφα».

Είχε προηγηθεί δήλωση του απόστρατου υποστράτηγου του Ισραήλ, Γιτζάκ Μπάρεκ:

«Ο αιγυπτιακός στρατός είναι ο ισχυρότερος στρατός στη Μέση Ανατολή σήμερα. Διαθέτει 4.000 άρματα μάχης, 2.000 σύγχρονα αεροσκάφη και εκατοντάδες από τα τελευταία αεροπλάνα, και το ναυτικό τους είναι ένα από τα καλύτερα. Για χρόνια κατασκευάζουν αυτοκινητόδρομους που οδηγούν στο Σινά. Δηλαδή απέναντί ​​μας… με μια απόφαση και την ακύρωση της ειρήνης γίνονται εχθρικό κράτος και δεν έχουμε ούτε διχασμό να σταθούμε απέναντί ​​του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ