Έκτακτη επίσκεψη αρχηγών της Μοσάντ και της Σιν Μπετ στην Αίγυπτο – θα πάει και ο επικεφαλής της CIA

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραηλινή εφημερίδα αποκάλυψε, την Κυριακή, μια επικείμενη επίσκεψη των αρχηγών της Μοσάντ και της Σιν Μπετ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα , Κάιρο, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς.

Η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» ανέφερε ότι το Τελ Αβίβ εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει τον επικεφαλής της Mossad Ντέιβιντ Μπαρνέα και τον επικεφαλής της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ, στο Κάιρο την επόμενη εβδομάδα για να παίξουν τον ρόλο τους στις συνομιλίες για τη συμφωνία της ανταλλαγής των ομήρων.

Θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της CIA

Η εφημερίδα ανέφερε ότι στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν ο επικεφαλής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, ο επικεφαλής της Αιγυπτιακής Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αμπάς Καμέλ, και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ Αμπντούλ Ραχμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι.

Ο Μπερνς θα μεταβεί στο Κάιρο τις επόμενες ημέρες, για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για τους κρατούμενους μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, στο πλαίσιο των προσπαθειών ολοκλήρωσης της συμφωνίας-πλαισίου που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την απόρριψη των προτάσεων της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική από την πλήρη νίκη επί της Χαμάς».

1 118

Αυτές οι συζητήσεις έρχονται υπό το φως των απειλών από τους  ισραηλινούς ηγέτες για επέκταση της χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη Ράφα, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους, ενώ οι αιγυπτιακές αρχές προειδοποίησαν για τις συνέπειες αυτού του βήματος.

 Οι αναφορές ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ θα εγκρίνει στρατιωτικό σχέδιο εισβολής στη Ράφα, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων, Αράβων,  του Κόλπου και των οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

arabi21

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ