Επίθεση με πυραύλους σε Ελληνικό φορτηγό πλοίο στο Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey με έδρα την Αγγλία ανέφερε ότι ένα πλοίο δέχθηκε επίθεση στο στενό που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν και η δεξιά πλευρά του πλοίου υπέστη ζημιές.

Ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με πυραύλους σε ελληνικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, με σημαία των Νήσων Μάρσαλ, στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο σε ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι το πλοίο στοχοποιήθηκε με πυραύλους σε δύο ξεχωριστά περιστατικά μέσα σε δύο λεπτά ενώ περνούσε από το στενό.

Ανακοινώθηκε ότι το πλοίο χτυπήθηκε στην επίθεση και υπέστη ζημιές στη δεξιά πλευρά.

Η ασφαλιστική εταιρεία ανέφερε ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς την πόλη Μπαντάρ Ιμάμ Χομεϊνί στο Ιράν, η δήλωση ανέφερε: «Ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του ομίλου εμπορεύεται τακτικά φορτίο χύδην. Επομένως, αυτός θεωρείται ο πιθανός προορισμός».

 Αναφέρθηκε ότι η εταιρεία που ανήκει το φορτηγό πλοίο ήταν εισηγμένη στον αμερικανικό χρηματιστηριακό δείκτη NASDAQ και αυτός θεωρήθηκε ότι ήταν ο πιθανός λόγος της επίθεσης.

 Η United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) ανέφερε ότι το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε στην επίθεση.

2 64

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ