Τουρκική φρεγάτα στον Πειραιά – τελετή στο μνημείο των Τούρκων Μαρτύρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φρεγάτα «TCG Gediz», μία από τις φρεγάτες κλάσης Gabya που υπηρετεί στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας του ΝΑΤΟ.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Τσαγατάι Ερτζιγές επισκέφθηκε σήμερα το TCG Gediz, γνωστό ως «πλωτή πόλη», στο λιμάνι του Πειραιά. Τον Ερτζιγές υποδέχτηκε ο Διοικητής του TCG Gediz, Συνταγματάρχης Ναυτικού, Γιαλτσίν Εργκέλ.

Ο Εργκέλ και πλήρωμα 15 ανδρών που τον συνόδευαν επισκέφθηκαν το Νεκροταφείο Τούρκων Μαρτύρων στον Πειραιά μαζί με στρατιωτικούς ακόλουθους της Τουρκίας και μέλη της διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα.

Στο νεκροταφείο των μαρτύρων έγινε σύντομη τελετή

Η τελετή ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους μάρτυρες των Βαλκανίων, του Α’ Παγκοσμίου και του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και ψάλθηκε ο τουρκικός Εθνικός Ύμνος. Λευκά και κόκκινα γαρίφαλα αφέθηκαν στους τάφους στο νεκροταφείο των μαρτύρων.

Το Νεκροταφείο Τούρκων Μαρτύρων Πειραιά, αφού καθιερώθηκε ως μουσουλμανικό νεκροταφείο το 1859, παραχωρήθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από τον Δήμο Πειραιά στις 24 Μαρτίου 1890.

Το νεκροταφείο απέκτησε την ιδιότητα του μαρτυρίου με την ταφή Τούρκων στρατιωτών που μεταφέρθηκαν αιχμάλωτοι στην Αθήνα και πέθαναν εκεί κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της (τουρκικής) Ανεξαρτησίας, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ