Στο Μαξίμου οι αγροτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων των αγροτών, η οποία και αναμένεται να κρίνει το μέλλον των κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου.

«Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις, πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψιν τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς αλλά και ότι τα δημοσιονομικά είναι περιορισμένες. Γνωρίζετε ότι πολλοί κλάδοι πάντα από την κυβέρνηση έχουν αιτήματα και προσδοκίες και η κυβέρνηση πρέπει να βλέπει το όλον και να λαμβάνει υπόψιν την διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους αγρότες.

Η 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών κατέφτασε στην «ώρα» της στο Μέγαρο Μαξίμου, και όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών «ερχόμαστε με τις καλύτερες διαθέσεις». Στη 13:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη, δεύτερη συνάντηση με την ΕΘΕΑΣ, προσδιορίστηκε σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διερευνήσει το ενδεχόμενο διχασμού των αντιπροσωπειών όχι τόσο ως προς τα αιτήματα αλλά ως προς την αποδοχή των κυβερνητικών προτάσεων. Η ΕΘΕΑΣ, θεωρείται από το Μαξίμου ότι αντικατοπτρίζει τη θεσμική εκπροσώπηση των Αγροτικών Συνεταιρισμών με πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρούν ότι μπορούν να βρουν κοινό τόπο «αδειάζοντας» κατά το δυνατόν το ισχυρό μέτωπο που έχει δημιουργήσει η Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων των αγροτών. «Η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, όλα τα αιτήματα τα ακούμε με προσοχή. Θέλουμε πάντοτε οι αποφάσεις μας να είναι προς όφελος όλων των επαγγελματικών ομάδων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την σημερινή συνάντηση. Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης ότι «το ζήτημα των αγροτών είναι πολυπαραγοντικό και το πρόβλημα είναι σύνθετο και απαιτεί πολλές και τις ταχύτερα δυνατές λύσεις. Θα συνεχίσουμε βήμα βήμα». Στο τραπέζι του διαλόγου αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση η επιτάχυνση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο προκειμένου οι αγρότες να εισπράξουν ταχύτερα ζεστό χρήμα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και σε συγκεκριμένες διευκολύνσεις στο ενεργειακό πεδίο με το βάρος να πέφτει κυρίως στην στήριξη των αγροτών από τη Θεσσαλία. Επί τάπητος και η «μάχη» απέναντι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ