Επιστροφή χτυπημένων Αμερικανικών HIMARS από την Ουκρανία προς τις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Δύο από τα Πυραυλικά Συστήματα Πυροβολικού Υψηλής Κινητικότητας M142 (HIMARS) της Ουκρανίας επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανότατα για επισκευές, αφού υπέστησαν διαφορετικού βαθμού ζημιές κατά την περίοδο του Ρωσο-ουκρανικού Πολέμου. Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους εκτοξευτές HIMARS, (από τους 39 που παραδόθηκαν) να εκφορτώνονται από ένα μεταφορικό αεροσκάφος Antonov An-124 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Harrisburg στο Middletown της Πενσυλβάνια.

image 38
image 39

Από τα δύο οχήματα M142, το πρώτο – που διακρίνεται από τα εμφανή αναγνωριστικά σήματα με τον λευκό σταυρό – φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές από θραύσματα τουλάχιστον στη μία πλευρά, με ορατά έως και 16 χτυπήματα, αν και, συνολικά οι ζημιές φαίνονται αρκετά μικρές. Τα δύο μπροστινά θωρακισμένα παράθυρα έχουν επίσης υποστεί ζημιές. Το δεύτερο όχημα φαίνεται ότι μπορεί να έχει χτυπήσει νάρκη και έχει πιο σημαντικές ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας του μπροστινού τροχού στη δεξιά πλευρά και τμήματα του κάτω μέρους της καμπίνας που έχουν αποκολληθεί.

image 40
image 41

Η Ουκρανική Υπηρεσία Πληροφοριών ανέφερε επίσης ότι κατέστρεψε με επιτυχία έναν μόνο πύραυλο αέρος-εδάφους Kh-59. Στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ρωσικές επιθέσεις εστίασαν στην χρήση αντιβαλλιστικών συστήματων S-300 σε ρόλο όπλων εδάφους-εδάφους. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το πόσοι από αυτούς τους πυραύλους χρησιμοποιήθηκαν ή αν αναχαιτίστηκαν κάποιοι από αυτούς.

Ο Oleh Synehubov, κυβερνήτης της περιοχής του Χάρκοβο στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, δήλωσε αργά την Κυριακή ότι η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους από συστήματα S-300 που βρίσκονται στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία. Ο Synehubov δήλωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα, αλλά προκλήθηκαν ζημιές σε ορισμένα μη οικιστικά κτίρια.

image 42

Ο Ουκρανικός Στρατός πλέον για να αντιμετωπίσει Ρωσικά και Ιρανικά μη επανδρωμένα μέσα χρησιμοποιεί το το αμερικανικό τεχνικό όχημα κατά των μη επανδρωμένων οχημάτων που αποτελείται από ένα HMMWV ή Humvee που φέρει ένα ζεύγος πολυβόλων Μ2 Browning 50. Ένα από τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανική αεράμυνα, είναι το όλο και μικρότερο ίχνος και μέγεθος που αφήνουν τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη KYB-UAV και Lancet της Zala Aero, που περιμένουν να παραδοθούν στο Ρωσικό Στράτευμα σε μεγάλους αριθμούς.

futurewarfare.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ