Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι συναντήθηκε με τον διευθυντή της CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, τον Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπερνς παρουσία του επικεφαλής της Αιγυπτιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών Αμπάς Καμέλ.

Ο Πρόεδρος Σίσι επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τη δύναμη της αιγυπτιακής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Άχμεντ Φαχμί.

Η συνάντηση περιελάμβανε ανασκόπηση των εξελίξεων στην τρέχουσα κατάσταση στη Γάζα, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν ότι η εντατική διαβούλευση και ο συντονισμός θα συνεχιστούν για την επίτευξη των στόχων της κατάπαυσης του πυρός, την προστασία των αμάχων και την ενεργοποίηση της λύσης των δύο κρατών, με τρόπο που να βελτιώνει προσπάθειες για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Συνάντηση με τους αξιωματούχους του Κατάρ

2 68

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι συζήτησε επίσης σήμερα, Τρίτη, με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Θάνι, Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την προστασία των αμάχων από την επιδείνωση της κατάστασης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αμπάς Καμέλ, και ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κατάρ (Υπηρεσία Πληροφοριών) Αμπντουλάχ Αλ Χουλαΐφι, δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Προεδρίας Αχμέντ Φαχμί.

Πρόσθεσε ότι η συνάντηση προσέφερε την ευκαιρία και στις δύο πλευρές να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους για συνεχή διάλογο και συνεργασία.

Ο πρόεδρος Σίσι και ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Θάνι τόνισαν την επείγουσα ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την προστασία των αμάχων που εμπλέκονται στη σύγκρουση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Φάχμι.

Η συνάντηση περιελάμβανε μια στρατηγική ανασκόπησης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληγέντα πληθυσμό, σύμφωνα με τα αιγυπτιακά media.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ