Οργισμένοι οι πολίτες για τις αυξήσεις στα φάρμακα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε το χαράτσι του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στις τιμές των φαρμάκων και χαρακτηρίζει δίκαιη την αγανάκτηση των ασθενών που πλέον θα βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για σκευάσματα ευρείας χρήσης.

Όπως τονίζει ο ΦΣΑ με μήνυμά του προς τους πολίτες που έκπληκτοι διαπιστώνουν τις αυξήσεις στα φάρμακά τους και διαμαρτύρονται: «Οι φαρμακοποιοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων».

«Από την Δευτέρα 12/2 που άρχισε να ισχύει το καινούριο δελτίο τιμών στα φάρμακα, οι φαρμακοποιοί γίνονται δέκτες οργισμένων αντιδράσεων από πολλούς ασφαλισμένους» σημειώνει ο ΦΣΑ και επισημαίνει ότι «οι αυξήσεις στις συμμετοχές συγκεκριμένων, κυρίως γενοσήμων φαρμάκων, φθάνουν ακόμα και το 80%. Η επιβάρυνση αφορά σε πάνω από 1700 γενόσημα φάρμακα».

«Οι λιανικές και ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και οι φαρμακοποιοί δεν έχουν οποιαδήποτε ευθύνη. Η επιβάρυνση των ασφαλισμένων υπολογίζεται σε 30 εκ. ευρώ» καταλήγει ο ΦΣΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ