Σερβία: Πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα πετούν πάνω από όλες τις πόλεις της χώρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αεροσκάφη και ελικόπτερα ακούγονται να πετούν πάνω από το Βελιγράδι και πολλές άλλες πόλεις της Σερβίας. Όλοι αναρωτιούνται περί τίνος πρόκειται και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας, πρόκειται για προετοιμασία για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Σερβίας!, γράφει χαρακτηριστικά η σερβική blic.

Σε όλη τη Σερβία, υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα για την Εθνική Εορτή.

Πολλοί αξιωματούχοι από την Ευρώπη και τον κόσμο έστειλαν συγχαρητήρια στον Βούτσιτς με την ευκαιρία της Ημέρας του Κράτους

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Σερβίας. Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε, επίσης, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με αφορμή την Ημέρα του Κράτους , έκθεση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί στη Νις την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, από τις 14:00 , όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μερικά από τα πιο σύγχρονα όπλα και στρατιωτικά εξοπλισμός που διαθέτουν οι Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μέλη του Υπουργείου Άμυνας και του Σερβικού Στρατού θα συμμετάσχουν επίσης στις στρατιωτικές τιμές κατά την κατάθεση στεφάνου στον Τάφο του Άγνωστου Ήρωα στην Άβαλα, στην κεντρική τελετή στο Orašac και στην κρατική τελετή στο Oplenac , κατά την τελετή απονομής των παρασημοφοριών από τη δικαιοδοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και σε συγκεντρώσεις μνήμης με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής σε όλη τη χώρα.

Ο εορτασμός της Ημέρας του Κράτους της Σερβίας, ο εορτασμός του Sretenje – στις 15 Φεβρουαρίου, ενώνει την ταυτότητα του κράτους και του στρατού, ανανεώνοντας έτσι τη βαθύτερη σύνδεση στη σερβική κρατική παράδοση, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας και ο Σερβικός Στρατός θα γιορτάσουν το Sretenje με μια σειρά εκδηλώσεων – την Ημέρα του Κράτους της Δημοκρατίας της Σερβίας, η οποία γιορτάζεται στη μνήμη του Sretenje το 1804, όπου έλαβε χώρα η πρώτη Σερβική εξέγερση στο Orašac, και την ίδια ημερομηνία το 1835, όταν εγκρίθηκε το πρώτο σύγχρονο σύνταγμα στο Κραγκούγεβατς της Σερβίας.

Ημέρα Ανεξαρτησίας της Σερβίας

Πληροφοριακά σημειώνουμε ότι η Ημέρα του Σερβικού Κράτους — Το Sretenje είναι μια εθνική εορτή της Σερβίας που γιορτάζεται στις 15 και 16 Φεβρουαρίου και καθιερώθηκε στη μνήμη της ημέρας που ξεκίνησε η Πρώτη Σερβική Εξέγερση στη συνέλευση στο Orašac το 1804, ως ημέρα μνήμης του έναρξη της Σερβικής Επανάστασης, και επίσης γιορτάζεται ως Ημέρα του Συντάγματος της Σερβίας στη μνήμη της ημέρας που εκδόθηκε το πρώτο Σύνταγμα του Πριγκιπάτου της Σερβίας – το ‘Sretenjski Ustav’ – στο Κραγκούγεβατς το 1835 και επιβεβαιώθηκε με όρκο. Αυτή η ημερομηνία είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στο πολιτικό , πολιτιστικό και ιστορικό ημερολόγιο της Σερβίας.

Στο Sretenje το 1804, ξεκίνησε η Πρώτη Σερβική Εξέγερση, δηλ. το Σύνταγμα του Πριγκιπάτου της Σερβίας , το πρώτο σύνταγμα της Σερβίας, ένα από τα πιο σύγχρονα, πιο δημοκρατικά και φιλελεύθερα συντάγματα της εποχής του, εγκρίθηκε στη Συνέλευση του Sretenje το 1835.

Με αυτήν, η Σερβία ήταν η πρώτη στα Βαλκάνια που κατάργησε τη φεουδαρχία , η οποία αντιπροσωπεύει την ανατολικότερη επιρροή της Γαλλικής Επανάστασης, σύμφωνα με τη σερβική βιβλιογραφία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ