Τεμπη-Αγοραστός: Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανακοίνωσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν ένοιωσε την ανάγκη ο Κώστας Αγοραστός να δώσει απαντήσεις για τα Τέμπη, αλλά πρόταξε την ανάγκη να διασώσει τον εαυτό του.

Έτσι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανακοίνωσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής που έχει ως κατηγορούμενος για το δυστύχημα των Τεμπών και το μπάζωμα του χώρου της σύγκρουσης.

Στην πράξη ο Κ. Αγοραστός ευνοήθηκε από την δίωξη που του έχει ασκηθεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς δεν χρειάστηκε να καταθέσει!

Η παρουσία Αγοραστού στην Εξεταστική ήταν ολιγόλεπτη. Διάβασε ένα σύντομο υπόμνημα και δήλωσε ότι «ασκώ κατ’ άρθρο 104 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το δικαίωμα σιωπής επιφυλασσόμενος να παράσχω τις εξηγήσεις μου ενώπιον των δικαστικών αρχών».

«Με δεδομένη την ιδιότητά μου ως κατηγορούμενου δεν είναι δυνατόν να καταθέσω» σημείωσε ο Κ. Αγοραστός ενημερώνοντας ότι «θα είμαι σε θέση να καταθέσω μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας».

Ως προς τα γεγονότα ο Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, «ενήργησε δηλαδή ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει πρωτοβουλία ενεργειών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ