Επίσκεψη «έκπληξη» του επικεφαλής της CIA στο Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς πραγματοποίησε επίσκεψη «έκπληξη» στο Ισραήλ.

Όπως σημειώνει ο ισραηλινός Τύπος, ο επικεφαλής της CIA συναντήθηκε εκτάκτως με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον διευθυντή της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα στο πλαίσιο της επίσκεψής του.

Αναφέρθηκε ότι κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν διαπραγματεύσεις για νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι η επίσκεψη του Μπερνς έγινε αφού ο Νετανιάχου δεν ενέκρινε τη μετάβαση ισραηλινής αντιπροσωπείας για διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Κάιρο στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για μια νέα ανταλλαγή κρατουμένων υπό τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, των ΗΠΑ και του Κατάρ.

Ο Νετανιάχου αρνήθηκε να στείλει αντιπροσωπεία στο Κάιρο, ισχυριζόμενος ότι η Χαμάς δεν είχε παρουσιάσει νέα πρόταση για την ανταλλαγή κρατουμένων.

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, ο Νετανιάχου είπε στο Μπερνς ότι το Ισραήλ απαιτεί να μάθει εάν οι όμηροι έλαβαν τα φάρμακα που παραδόθηκαν στη Γάζα τον περασμένο μήνα σε μια συμφωνία που αφορούσε τη Γαλλία, το Κατάρ και τις ΗΠΑ.

Το Ισραήλ είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα φάρμακα θα έφταναν στους ομήρους αλλά δεν έλαβε ποτέ επιβεβαίωση. Δύο όμηροι που διασώθηκαν από τη Γάζα αυτή την εβδομάδα σε επιδρομή κομάντο είπαν ότι δεν έλαβαν ποτέ φάρμακα που προορίζονταν για αυτούς, όπως σημειώνουν οι Times of Israel.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ