Υεμενη: Χτυπήθηκε ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στα ανοιχτά της Υεμένης, στον Κόλπο του Άντεν, όταν ένα βλήμα ανατινάχθηκε σε απόσταση περίπου 100 ναυτικών μιλίων από το αυτό.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το πλοίο που δέχτηκε επίθεση είναι το εμπορικό πλοίο «LYCAVITOS», μεταφοράς χύδην φορτίων (σιτηρά, άνθρακας, σιδηρομετάλλευμα, τσιμέντο, κλπ.), υπό σημαία νήσων Μπαρμπέιντος, το οποίο διαχειρίζεται η Helikon Shipping Enterprises με γραφεία γραφεία στο Λονδίνο, την Αθήνα και τη Νταλιάν της Κίνας. Μάλιστα, η εν λόγω εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ελληνόκτητο πλοίο.

Όπως ανέφερε η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Βρετανία, από την εν λόγω έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές από θραύσματα του βλήματος με συνέπεια να υπάρξει διαρροή ντίζελ. Πρόσθεσε δε ότι τα δεν υπήρξαν τραυματισμοί, με τον οργανισμό ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) να ανακοινώνει ότι έλαβε μια αναφορά για έκρηξη κοντά σε πλοίο περίπου 85 ναυτικά μίλια ανατολικά της πόλης-λιμάνι Άντεν, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές.

«Ο καπετάνιος ανέφερε μια έκρηξη πλησίον του πλοίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του UKMTO, όπου επισημαίνεται πως το εν λόγω πλοίο κατευθυνόταν προς το επόμενο λιμάνι κατάπλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ