Αύξηση των περιστατικών λοίμωξης από στρεπτόκοκκο σε παιδιά ενήλικες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας,η αύξηση των περιστατικών λοίμωξης από στρεπτόκοκκο, τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

Όπως εξηγεί, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έχει δημιουργηθεί πανικός με τον στρεπτόκοκκο, επειδή τα κρούσματα είναι πάρα πολλά. «Μας είχαν ανησυχήσει και γιατί είχαμε για έναν χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιπο μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση», επεσήμανε και συνέχισε:

«(Ο παιδίατρος) δίνει τις οδηγίες, κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που τις φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει».

Η Ματίνα Παγώνη έκανε λόγο και για την γρίπη, τονίζοντας πως ο κόσμος φέτος έχει πανικοβληθεί. «Έχει πολλή γρίπη φέτος, αλλά δεν ήταν απλή όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ επιβαρυμένη η κλινική κατάσταση. Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση», κατέληξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ