Ο Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε στα Τίρανα τη δημιουργία: «Κέντρου Ερευνών» με Αμερικανούς πράκτορες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ειδικός σε θέματα διεθνών υποθέσεων, Κρέσνικ Οσμάνι, ανέφερε σε τηλεοπτική εμφάνισή του,  ότι ένας από τους λόγους της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στα Τίρανα ήταν η δημιουργία ενός ακόμη σημαντικού γραφείου στα Τίρανα,  που θα στελεχωθεί με 30 Αμερικανούς πράκτορες που θα ερευνήσουν την εγκληματικότητα και διαφθορά στα υψηλότερα επίπεδα.

Ο Οσμάνι έκανε τα σχόλια στο ‘Euronews Albania’, όπου είπε ότι αυτό το γραφείο θα  ερευνήσει επίσης την ευρωπαϊκή διαφθορά και θα είναι το πιο σημαντικό στην Ευρώπη.

«Υπάρχουν και νέα που έχω αποθηκεύσει για σένα. Πηγές, των οποίων το όνομα προτίμησα να μην αναφέρω, ανακοινώνουν ότι ένας από τους λόγους για τον Μπλίνκεν στα Τίρανα είναι ότι εδώ θα ανοίξει ένα άλλο σημαντικό γραφείο, το οποίο θα έχει 30 Αμερικανούς πράκτορες που θα ασχολούνται με την έρευνα της υψηλότερης κρατικής διαφθοράς.

Θα είναι ξεχωριστό. Θα ερευνήσουν το έγκλημα και τη διαφθορά στα υψηλότερα επίπεδα, θα έχει μεγαλύτερη διάσταση από την Αλβανία και θα είναι το πιο σημαντικό γραφείο στην Ευρώπη.

 Δεν ξέρω αν επικαλύπτει το SPAK, το οποίο είναι δημιουργία των Αμερικανών και έχει την υποστήριξη του Μπλίνκεν.

Τώρα, μιλάμε για ένα άλλο γραφείο που θα στελεχωθεί με Αμερικανούς πράκτορες ειδικευμένους στη διαφθορά και στην εγκληματικότητα με εύρος ενεργειών που δεν θα περιορίζονται στην Αλβανία», είπε ο Οσμάνι.

Euronews Albania

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ