Ο απιστευτος λόγος που η Γερμανια δεν ήθελε την Ουρσουλα φον Ντερ Λαιεν για τη θέση του ΓΓ του Νατο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Όλαφ Σολτς μπλόκαρε την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ «επειδή θα ήταν πολύ σκληρή με τη Ρωσία»!

Ο Γερμανός καγκελάριος ήταν «κατηγορηματικά αντίθετος» σε αυτό το ενδεχόμενο, δηλαδή η προεδρος της Κομισιόν να γίνει γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, στη θέση του Γενς Στόλτεμπεργκ , όπως αποκαλύπτει η Welt am Sonntag.

Η φοβία του Γερμανού καγκελαρίου είναι εμφανής. Μπορεί τυπικά η Γερμανία να ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις αποφάσεις της συμμαχίας στο ουκρανικό, στο παρασκήνιο όμως τρέμει για μία ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της σύγκρουσης, θεωρώντας ότι το Βερολίνο θα γίνει ο πρώτος στόχος του Πούτιν σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

Ήδη άλλωστε η Γερμανία έχει καταστραφεί από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, γεγονός που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις όπου το κυβερνών κόμμα κυριολεκτικά κατακρημνίζεται ενώ διπλασιάζει τα ποσοστά του το δεξιό AfD, το οποίο έχει ταχθεί αναφανδόν στην άμεση λήξη του πολέμου.

Όταν η Γερμανία φτάνεις στο σημείο να θεωρεί πιο επικίνδυνη την Ούρσουλα από τον Γενς, τότε έχουμε περάσει στον αστερισμό της απόλυτης παράνοιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ