Προγραμματίζουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις- Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ)» μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το 2024 υπέγραψαν στο Άμπου Ντάμπι ο Ταξίαρχος Βασίλειος Τσάμης, Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ο Ταξίαρχος Τζαμάλ Αλ. Μαρζούκι, Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Υποθέσεων των Δυνάμεων Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, γράφουν τα αραβικά media.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων:

Συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις:

  Αυτές περιλαμβάνουν κοινές ασκήσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των Εμιράτων, με επίκεντρο τη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κοινές ασκήσεις ειδικών δυνάμεων:

 Οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας και Εμιράτων στον τομέα της αντιτρομοκρατικής και των ειδικών επιχειρήσεων.

Κοινές ασκήσεις στους τομείς της διαχείρισης κρίσεων, της αντιμετώπισης καταστροφών, του ηλεκτρονικού πολέμου και της εκκαθάρισης ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών:  Αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στην ενίσχυση των ικανοτήτων των δύο χωρών στην αντιμετώπιση διαφόρων απειλών.

Συμμετοχή στην εκπαίδευση του Κέντρου κατά της ναυτικής πειρατείας:  Το κέντρο αυτό στοχεύει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των χωρών στην καταπολέμηση της ναυτικής πειρατείας.

Κοινές ασκήσεις με χρήση προσομοιωτών στο Κέντρο Προσομοίωσης Αρμάτων μάχης στην Αλεξανδρούπολη:

Οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των πληρωμάτων αρμάτων μάχης στην Ελλάδα και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων και επισκέψεις μεταξύ σχολείων και πολυεθνικών σχολείων:

Οι επισκέψεις αυτές στοχεύουν στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΑΕ.

Συναντήσεις και συζητήσεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος:  Οι συναντήσεις αυτές αποσκοπούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους στρατιωτικούς τομείς.

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας- Abu Dhabi

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ