Η Ιαπωνία διαβλέπει το τέλος του πολέμου- Φιλοξενεί συνάντηση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιαπωνία αντιλαμβανόμενη το τέλος του αδιέξοδου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας,  φιλοξένησε τον Ουκρανό πρωθυπουργό Ντενίς Σμιχάλ τη Δευτέρα στο Τόκιο για να συζητήσει την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και δεσμεύτηκε να συνάψει μια νέα διμερή φορολογική συμφωνία και να παράσχει άλλες μορφές υποστήριξης σε ιαπωνικές εταιρείες καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα είπε στην εναρκτήρια ομιλία των συνομιλιών ότι «η Ιαπωνία στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας».

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Κισίντα ανακοίνωσε μια νέα διμερή φορολογική συμφωνία και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για μια επενδυτική συνθήκη, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία εισήλθε στον τρίτο χρόνο του, η Ιαπωνία δεσμεύτηκε να παράσχει οικονομική βοήθεια αξίας άνω των δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως μέρος της προσπάθειάς της να δείξει αλληλεγγύη στις πολεμικές προσπάθειες του Κιέβου. Δεν μπορεί να παρέχει άμεση στρατιωτική υποστήριξη λόγω νόμων που απαγορεύουν την εξαγωγή φονικών όπλων.

Η Ιαπωνία χαλάρωσε εν μέρει τους κανόνες εξαγωγής όπλων τον Δεκέμβριο, την πρώτη τέτοια μεταρρύθμιση εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, αλλά εξακολουθεί να επιβάλλει περιορισμούς στις αποστολές όπλων σε χώρες σε πόλεμο.

Ο Σμιχάλ είπε μέσω διερμηνέα ότι η συνάντηση προαναγγέλλει ένα νέο κεφάλαιο στις ιαπωνο-ουκρανικές σχέσεις, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ την υποστήριξη της Ιαπωνίας.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει να δει μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Toyota, να δημιουργούν εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ουκρανία.

2 97

Στη συνάντηση για την ανασυγκρότηση, ο Kishida είπε ότι η Ιαπωνία θα στηρίξει τις κεφαλαιουχικές εταιρείες στην Ουκρανία και δεσμεύτηκε να διευκολύνει τους ελέγχους των θεωρήσεων.

Περίπου 50 ιαπωνικές εταιρείες υπέγραψαν συμφωνίες με τους ουκρανούς ομολόγους τους κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σε τομείς όπως η γεωργία, η ενέργεια και οι υποδομές. Η συνολική αξία των συμφωνιών δεν αποκαλύφθηκε.

(Arab News Japan)

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ