Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής πρότεινε την αποβολή χωρών από το ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ που εκλέγεται στη Νότια Καρολίνα, πρότεινε να εξαιρεθούν από το ΝΑΤΟ χώρες με αμυντικό προϋπολογισμό μικρότερο από το 2% του ΑΕΠ.

«Χρειαζόμαστε ένα σύστημα στο οποίο οι χώρες με αμυντικό προϋπολογισμό μικρότερο από το 2% του ΑΕΠ θα εκδιώκονται από το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.

Ο Γκράχαμ ζήτησε ένα «σύστημα όπου αν δεν πληρώσεις, σε διώχνουν». Θεωρεί αναγκαίες δαπάνες 2% για κάθε μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά 19 από τις 31 χώρες δεν πληρούν αυτήν την προϋπόθεση.

Επιπλέον, ο Γκράχαμ συμφώνησε με την επιθυμία του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να πείσει τα μέλη του ΝΑΤΟ «να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους κατά 2%.

«Χρειαζόμαστε αυτή τη δέσμευση να σημαίνει κάτι… αν είστε στο ΝΑΤΟ, πληρώνετε 2%,», αναφέρει το CBS News.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ που δεν συνεισφέρουν το κατάλληλο ποσό στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ θα πρέπει να στερηθούν του δικαιώματος της συλλογικής άμυνας. Είπε μάλιστα ότι «θα ενθάρρυνε» τη Ρωσία να «επιτεθεί» στις χώρες μέλη της συμμαχίας εάν αρνούνταν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τη συμμαχία.

1 199

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ