Μήπως πάσχουμε από καταληψία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου*

Κάποτε κάτι, οι εκάστοτε Κρατούντες /Εξουσιαστές μας, οφείλουν να κάνουν. Πρέπει επιτέλους αυτό το οποίο αποκαλώ: «Φ ε ρ ό μ ε ν ο ω ς Κ ρ ά τ ο ς» να γίνει ένα πραγματικό αξιοσέβαστο Κράτος με πολίτες που την Τάξη, και την Ευνομία, θα απολαμβάνουν. Κάπου το πράγμα έχει ξεφύγει με τις «καταλήψεις» να αποτελούν πλέον καθιερωμένη πρακτική – εθιμικώ δικαίω και …. αδιαφιλονίκητο δικαίωμα, αυτών που … έτσι θέλουν.

Σας έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου για τους καταληψίες φοιτητές , οι οποίοι άλλη δουλειά δεν ( έχουν να ) κάνουν (!). Βέβαια το ελαφρυντικό ότι αν δεν προβούν σε καταλήψεις , δεν πρόκειται να τιμηθούν με τον τίτλο του «αγωνιστή», (σ.σ ως προς τι άραγε;) ούτε να πάρουν –εκβιαστικά – το πτυχίο τους, ούτε να προωθηθούν σε κομματικούς ή βουλευτικούς, υπουργικούς ή και πρωθυπουργικούς θώκους, όπως νομοτελειακά σε υπανάπτυκτες χώρες αυτά συμβαίνουν !….

Δεν γίνεται κανείς Υπουργός ή και Πρωθυπουργός ακόμη, αν δεν περάσει μέσα από κομματικούς σωλήνες, (στους οποίους κατ’ εξοχήν οι καταληψίες μπαίνουν) . Τώρα οι αγρότες –με την σειρά τους-, παίρνουν τη σκυτάλη των Καταλήψεων, χωρίς τις συνέπειες να αναλογίζονται, και την κοινωνική αναστάτωση να συνυπολογίζουν. Παρατηρούμε –διαχρονικά – κάτι το δυσπερίγραπτο, με συνέπεια να συγχυτικά, αλλά και σιγχιτικά φαινόμενα να συμβαίνουν. Η κατάχρηση /καταχρηστική χρήση «δικαιώματος» προκρίνεται και προτάσσεται ως υπέρτατος, αδιαπραγμάτευτος , σκοπός /στόχος συμπεριφοράς, διαπραγμάτευσης των ενδιαφερομένων, οι οποίοι τη ζωή των συμπολιτών τους διαταράσσουν.

Επισημάνσεις :

1. Γιατί πρέπει οι δρόμοι –εθνικοί και πόλεων να κλείνουν;.
2. Γιατί πρέπει τα τρακτέρ, ο σανός, το γάλα κ.ο.κ στο Σύνταγμα να κατασκηνώνουν , ή να τα χύνουν;.
3. Τι χρωστούν /σε τι φταίνε οι υπόλοιποι ανεύθυνοι, το τίμημα της διένεξης Κυβερνήσεως και αγροτών να πληρώνουν;.
4. Δεν θυμάμαι ποτέ εμείς (οι μη αγρότες) όταν είχαμε αιτήματα, να πάμε στην ύπαιθρο και να δημιουργήσουμε προβλήματα σε εκείνους , αφού δεν ευθύνονται , ούτε σχέση με τα δικά μας αιτήματα και προβλήματα έχουν;.

5. Αν (πρέπει;) να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, τότε μία (1) και μόνον λωρίδα (ώστε να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία των οχημάτων) να καταλαμβάνουν;.
6. Στην Αθήνα έρχονται αντιπροσωπείες για να συνομιλήσουν. Όχι …. τρακτέρ για να αποκλείσουν , να εκβιάσουν.
7. Πότε επιτέλους θα γίνουν –από όλους – κατανοητά , τα απλά , τα αυτονόητα , τα άδικα που (δεν πρέπει να) συμβαίνουν;. Γιατί να φταίνε άλλοι (πχ Κυβερνήσεις) και άλλους (πολίτες) να τιμωρούν, να ταλανίζουν;.
Είναι αυτά δίκαια , ηθικά, έντιμα, δημοκρατικά, αντρίκια (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου βέβαια) που μας λαχαίνουν;. Ναι στην διαμαρτυρία , αλλά λελογισμένα, κι αν κάποιοι νομίζουν πως … λεβέντικα , νταηλίδικα, ετσιθελικά πρέπει να αναμετρηθούν με τους αρμόδιους, ας πάνε έξω από το σπίτι εκείνων να τους αποκλείσουν. Όχι να βασανίζουν εσάς ή εμένα επειδή εκεί δεν τολμούν να πάνε ή …. φοβούνται μήπως τους παρεξηγήσουν.
8. Παντοειδείς, ποικιλώνυμες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ναι, αλλά ειρηνικά στο ένα (1) μόνο πεζοδρόμιο, χωρίς ντουντούκες που ηχορυπαίνουν.
9. Σε τι ευθύνονται οι περιουσίες (αυτοκίνητα, βιτρίνες κ.α), αθώων πολιτών να καίγονται /καταστρέφονται , επειδή μερικοί έχουν αιτήματα τα οποία πρέπει –άλλοι –να τους ικανοποιήσουν, αλλά τρίτους να βλάψουν επιμένουν;.
10. Πότε άραγε οι εκάστοτε Κρατούντες θα αποκτήσουν θάρρος, ώστε το ανάστημά τους να υψώσουν;. Να αποφασίσουν ομόφωνα οι κ.κ Βουλευτές όλων των Κομμάτων, να περάσουν ένα νόμο, ο οποίος θα απαγορεύει την κήρυξη απεργιών, πριν συζητηθούν με εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων τα θέματα. Είναι γελοίο , υποτιμητικό για –κάθε – Κυβέρνηση να συζητεί υπό το Κράτος /παρουσία απεργιακών κινητοποιήσεων, που (προκαταβολικά) εκβιάζουν. Ή πως γίνεται ανεκτό να δηλώνει εκπρόσωπος των αγροτών ότι: «Εμείς δεν φεύγουμε από τα μπλόκα αν ; όταν πάνε στην Αθήνα οι εκπρόσωποί μας όλα τα αιτήματα μας δεν μας τα ικανοποιήσουν». Και οι Κυβερνώντες να συμφωνούν να … συνομιλήσουν;.
11. Οι ταγοί μας στην κατίσχυση του «δικαίου του ισχυροτέρου» να ανέχονται να εμμένουν;
12. Οι ποικιλώνυμοι Καταληψίες είναι κατειλημμένοι από κομματικές ιδεοληψίες που τους κατευθύνουν.

ΥΓ Αν οι καταλήψεις μακροημερεύσουν: τότε δεν θα πάσχουν από ψυχική καταληψία μόνον οι καταληψίες, αλλά (μιθιδρατικά) και όλοι , χωρίς να μπορούν από την ψύχωση αυτή να απαλλαγούν ή –έστω κάπως να την αντιμετωπίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ