Επίθεση Μητσοτακη στο ευρωκοινοβούλιο μπροστά στη Μετσολα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι παρακολούθησαν τη κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσβάλλοντας τον θεσμό της ΕΕ, όχι απλά υποτίμησε το ψήφισμα κόλαφο κατά τη χώρας για το κράτος Δικαίου, αλλά παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση μιλώντας για… μύθους και σκοπιμότητες!

Με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στέκεται δίπλα του, ο Μητσοτάκης ισχυρίστηκε με περίσσιο θράσος και αλαζονεία αναφερόμενος στο ψήφισμα που καταδικάζει τη χώρα για την καταπάτηση του κράτους δικαίου και την ελευθερία του Τύπου: «Ο διάλογος για τα κοινά μας προβλήματα πρέπει να διεξάγεται με ευθύνη και πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες που συχνά μπορεί να δημιουργούν και ψευδείς εντυπώσεις, πέρα από μύθους που οδηγούν σε ανυπόστατα συμπεράσματα».

Ο Μητσοτάκης συνέχισε μιλώντας για «μεθοδεύσεις και καταγγελίες για το κράτος Δικαίου, το οποίο είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στη χώρα μας» ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοφανή απάντηση του Αρείου Πάγου, με την οποία για πρώτη φορά ενεπλάκη σε πολιτικά θέματα και προκάλεσε σάλο για την ανοιχτή στήριξη της πλειοψηφίας των δικαστών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Πήραν σκληρή απάντηση και από τον ίδιο τον Άρειο Πάγο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι η Μέτσολα δεν αντέδρασε στις επιθέσεις του Μητσοτάκη και έκανε μάλιστα και κολακευτικά σχόλια για τον πρωθυπουργό, καλώντας τους νέους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

Όσο για το ψήφισμα-κόλαφο, η Μέτσολα υποστήριξε ότι «το ελληνικό ανώτατο δικαστήριο εξέδωσε γνωμοδότηση την οποία θα εξετάσουμε», χωρίς να κάνει το παραμικρό σχόλιο για την πρωτοφανή παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης σε πολιτικά θέματα. «Πρέπει να μεταχειριζόμαστε το ίδιο όλα τα κράτη μέλη. Επιμένουμε σε μία ετήσια έκθεση από την Κομισιόν που θα ελέγχει με τον ίδιο τρόπο όλα τα κράτη μέλη… ώστε να μην πολιτικοποιούνται και εργαλειοποιούνται συζητήσεις για το κράτος Δικαίου» είπε η Μέτσολα και η στάση της σχολιάστηκε ως… «ασπίδα» στον Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ