Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα πριν χτυπήσει την πόλη Εϊλάτ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν επίθεση που φαινόταν να είναι από τους Χούτι την Πέμπτη κοντά στην παραλιακή πόλη Εϊλάτ σε μια στιγμή που η Υεμενίτικη οργάνωση κλιμακώνει τις επιθέσεις της στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι σειρήνες ήχησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Εϊλάτ, ακολουθούμενες από βίντεο κλιπ που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο με κάτι που φαινόταν να υπάρχει φωτιά στον ουρανό.

Ο ισραηλινός στρατός είπε αργότερα ότι η αναχαίτιση έγινε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow.

Το Ισραήλ δεν διευκρίνισε τον τύπο του πυραύλου ή την πηγή του. Αλλά το σύστημα Arrow προορίζεται για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους στον αέρα.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι το σύστημα «αναχαίτισε με επιτυχία έναν πύραυλο στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας που ήταν καθ’ οδόν προς το Ισραήλ», σημειώνοντας ότι «ο στόχος δεν διέσχισε το ισραηλινό έδαφος και δεν αποτέλεσε απειλή για τους αμάχους».

Οι Χούτι δεν ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση. Συνήθως παραδέχονται τις επιθέσεις μετά από ώρες.

2 114

Οι «Times of Israel» ανέφεραν ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ηχούσαν σειρήνες στο Εϊλάτ και στη γύρω περιοχή εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Χούτι, Γιαχία Σαρία, ανακοίνωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι «ευαίσθητες» τοποθεσίες στο Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, στοχοποιήθηκαν με έναν αριθμό drones και τον βομβαρδισμό ενός ισραηλινού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν με ναυτικούς πυραύλους.

Ωστόσο, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας , η οποία απειλείται από λιμό και βυθίζεται σε μια ανθρωπιστική καταστροφή, ειδικά στην πυκνοκατοικημένη πόλη Ράφα στο νότο, με την έναρξη νέων συνομιλιών στο Κάιρο για εκεχειρία.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Πέμπτη ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό ενός σπιτιού στην περιοχή Al-Zawaida στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Shehab μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά, σε ισραηλινό βομβαρδισμό στο Ντέιρ αλ Μπαλάχ στη μέση της Λωρίδας της Γάζας.

Το Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ως αποτέλεσμα του ισραηλινού πολέμου στη Λωρίδα έχει αυξηθεί σε 29.313 από τις 7 Οκτωβρίου.

 Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο σε ανακοίνωσή του προσθέτει ότι ο αριθμός των προσβληθέντων αυξήθηκε σε 69.333 από την αρχή του πολέμου.

Ο πόλεμος ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου με τη Χαμάς να εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο νότιο Ισραήλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.160 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, και περίπου 250 άτομα απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα, σύμφωνα με καταμέτρηση που ετοίμασε το Γαλλικό Πρακτορείο, με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ισραήλ.

Στα τέλη Νοεμβρίου, μετά από μια εβδομαδιαία εκεχειρία, ελευθερώθηκαν 105 όμηροι με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 240 Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές. Το Ισραήλ υπολογίζει ότι 130 όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα, 30 από τους οποίους πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί.

Σε απάντηση στην επίθεση, το Ισραήλ δεσμεύτηκε να εξαλείψει τη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

 Έκτοτε έχει ξεκινήσει μια έντονη εκστρατεία βομβαρδισμών ακολουθούμενη από χερσαίες επιχειρήσεις.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ