Ο κινεζικός στόλος έβαλε πλώρη για την Ερυθρά Θάλασσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ η Κίνα αποφάσισε να στείλει στόλο στην περιοχή σε μια εποχή που οι ναυτικές επιθέσεις των Χούθι αυξάνονται, οι επιθέσεις από τη Δύση στοχεύουν τις θέσεις των Χούθι κοντά στο λιμάνι Ρας Ίσα, βόρεια της πόλης Χοντέιντα της Υεμένης.

Οι μεγάλες εταιρείες αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τον στρατηγικό θαλάσσιο διάδρομο επειδή οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν προκαλούν διαταραχές στις διεθνείς μεταφορές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ακολούθησε τα βήματα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου και αποφάσισε να στείλει πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για την προστασία της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας.

1 264

Μετά από αυτό, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα στείλει τον 46ο στόλο της στην περιοχή.

Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο στόλος απέπλευσε από το στρατιωτικό λιμάνι στην παράκτια πόλη Zhanjiang στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Νότιας Κίνας για να αναλάβει το έργο της συνοδείας του 45ου Ναυτικού Στόλου στον Κόλπο του Άντεν και στα ύδατα ανοιχτά της Σομαλίας.

Ο 46ος στόλος περιλαμβάνει το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενου πυραύλου Jiaozuo, τη φρεγάτα πυραύλων Xuchang και το πλοίο ολοκληρωμένου εφοδιασμού Honghu.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόλος περιλαμβάνει δύο ελικόπτερα καθώς και περισσότερους από 700 αξιωματικούς και ναύτες, μεταξύ των οποίων δεκάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων.

CENTCOM: Οι επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα αποτράπηκαν

Από την άλλη, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε χθες (Παρασκευή) ότι αποτράπηκαν οι επιθέσεις των Χούτι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Ανέφερε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν τρία μη επανδρωμένα αεροχήματα καμικάζι (UAV) που έστειλαν οι Χούθι κοντά σε πολλά εμπορικά πλοία που επιχειρούσαν στην Ερυθρά Θάλασσα και ότι κανένα πλοίο δεν υπέστη ζημιές.

ΜΜΕ των Χούθι ανέφεραν χθες ότι υπήρξαν τρεις αεροπορικές επιδρομές από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στις εγκαταστάσεις τους στην περιοχή Σαλίφ, κοντά στο λιμάνι Ρας Ίσα στην Ερυθρά Θάλασσα, βόρεια της πόλης Χοντέιντα, αλλά δεν κοινοποίησαν άλλες λεπτομέρειες. Η Ουάσιγκτον δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ