Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που ανακοίνωσε ο Ζελένσκι είναι χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών της Ουκρανίας που ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι σημαντικά χαμηλότερος ακόμη και από τις περσινές αμερικανικές εκτιμήσεις. Αυτό αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενες δημοσίευμα του περασμένου Αυγούστου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αριθμός των 31 χιλιάδων νεκρών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής διαφέρει σημαντικά από τις εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι υπολόγισαν τις απώλειες πολύ μεγαλύτερες, λέγοντας ότι περίπου 70 χιλιάδες Ουκρανοί σκοτώθηκαν και 100-120 χιλιάδες υπολογίζονταν οι τραυματίες.

2 125
Το δημοσίευμα των New York Times

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι δήλωσε ότι οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 ανέρχονται σε 31 χιλιάδες άτομα. Ο Ζελένσκι δεν κατονόμασε τον αριθμό των τραυματιών και των αγνοουμένων.

Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση του ουκρανού προέδρου, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι ο Ζελένσκι σκόπιμα υποτίμησε αυτά τα στοιχεία, ώστε η Δύση να συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

1 278

New York Times

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ