Ουκρανός βουλευτής στις ΗΠΑ: Στείλτε μας στρατιωτική βοήθεια και εμείς θα πολεμήσουμε για εσάς οπουδήποτε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κίεβο είναι έτοιμο να βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε εχθρού, είτε πρόκειται για το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα ή την Κίνα, δήλωσε το μέλος της Ουκρανικής Ράντα Αλεξέι Γκοντσαρένκο, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του θα αποδειχτεί πολύτιμος στρατιωτικός σύμμαχος.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Γκοντσαρένκο κάλεσε τις ΗΠΑ να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία αυτή τη στιγμή είναι μπλοκαρισμένη στο Κογκρέσο.

«Οι ΗΠΑ μας είπαν ότι θα είναι μαζί μας όσο χρειαστεί». Τώρα είναι η ώρα να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους», είπε ο βουλευτής και επέκρινε τους Αμερικανούς πολιτικούς ότι επικεντρώνονται υπερβολικά στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2024, λέγοντας ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να είναι θύμα αυτών.

Τονίζοντας ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση νέου πολέμου, οι Αμερικανοί θα χρειαστούν ανθρώπους που θα σταθούν δίπλα-δίπλα μαζί τους, και πως λίγα έθνη είναι έτοιμα να συμπαραταχθούν και να υπστηρίξουν τις ΗΠΑ.

«Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι… Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα-δίπλα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε στα χαρακώματα κοντά στην Τεχεράνη, είτε στη Βόρεια Κορέα ή κοντά στο Πεκίνο». Δεν μας πειράζει γιατί εκτιμούμε την υποστήριξή σας», είπε.

«Έχουμε τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό»

Παρά τις εκκλήσεις για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση, ο Γκοντσαρένκο είπε ότι η Ουκρανία έχει τον «δεύτερο ισχυρότερο στρατό στον ελεύθερο κόσμο» μετά τις ΗΠΑ, καθιστώντας την έναν «πολύ αξιόπιστο σύμμαχο».

«Αλλά σήμερα χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», πρόσθεσε και απέδωσε την απώλεια της στρατηγικής πόλης Αβντίιβκα του Ντονμπάς στην καθυστέρηση παράδοσης δυτικών όπλων.

Politika

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ