Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αξιοποιεί την Τουρκία για μεταφορές μετρητών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια πρόσφατη έκθεση που εκδόθηκε από το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) δείχνει ότι η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) επιμένει να χρησιμοποιεί την Τουρκία για τη μεταφορά κεφαλαίων και για να διευκολύνει την υποστήριξη των περιφερειακών και παγκόσμιων δραστηριοτήτων της.

Η έκθεση ανέφερε ότι το ISIS «μετέφερε κεφάλαια —έως και 20.000 δολάρια το μήνα το καθένα— σε άτομα στο al-Hol μέσω μεσάζοντα στην Τουρκία μέσω του συστήματος hawala και μέσω εφαρμογών μεταφοράς μετρητών και κρυπτονομισμάτων».

Σημειώνουμε ότι το στρατόπεδο al-Hol στη Συρία έχει γίνει σύμβολο της διαρκούς επίδρασης του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Το Al-Hol είναι ένα στρατόπεδο κράτησης στη Συρία όπου κρατούνται τόσο τα μέλη του ISIS όσο και οι οικογένειές τους. Επιπλέον, ορισμένα μέλη του ISIS κρατήθηκαν σε άλλο στρατόπεδο γνωστό ως al-Roj, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Συρίας κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Στις 13 Μαρτίου 2023, ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Μάικλ Κουρίλα κατέθεσε μία δήλωσή του στην στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας. Έχει καταθέσει ότι υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 τρομοκράτες του ISIS κρατούνται σε εγκαταστάσεις κράτησης στη Συρία.

Ο Kurilla εξέφρασε ανησυχίες για την πιθανή στρατολόγηση της επόμενης γενιάς τρομοκρατών του ISIS από τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που ζουν στους καταυλισμούς.

«Αυτή η ομάδα μας ανησυχεί πιο πολύ, και περιλαμβάνει περισσότερα από 30.000 παιδιά στον καταυλισμό al-Hol για εσωτερικά εκτοπισμένους και τα περισσότερα από 1.000 παιδιά στον καταυλισμό al Roj που κινδυνεύουν από την κατήχηση του ISIS σε καθημερινή βάση», σημείωσε ο Kurilla. .

«Αυτά τα παιδιά έχουν ελάχιστη ουσιαστική εκπαίδευση, δεν έχουν πρόσβαση στον έξω κόσμο, περιορισμένο ζεστό νερό και λίγες εποικοδομητικές διεξόδους για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους. Κινδυνεύουν να γίνουν θύματα ενός ιδεολογικού πολέμου μέσα στα στρατόπεδα: οι ηγέτες του ISIS θέλουν το μυαλό τους» (εννοώ των παιδιών).

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NORDIC MONITOR

hellasjournal.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ