Το Αζερμπαϊτζάν αγοράζει αυτοκινούμενα οβιδοβόλα από τη Σερβία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πριν από καιρό ότι το Αζερμπαϊτζάν διαπραγματεύεται την αγορά αυτοκινούμενων οβιδοβόλων Nora-B 52NG από τη Σερβία.

Σύμφωνα με το World Defense News, τα μέρη ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις και υπέγραψαν σύμβαση τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, το Αζερμπαϊτζάν θα παραλάβει 48 οβιδοβόλα Nora-B 52NG που αναπτύχθηκαν από την Yugoimport SDPR με έδρα την Velika Plana της Σερβίας. Η συνολική αξία της σύμβασης αναφέρεται ότι είναι περίπου 339 εκατομμύρια δολάρια.

Το Nora-B 52NG είναι ένα τροχοφόρο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο «γνωστό για τα προηγμένα τεχνικά του χαρακτηριστικά».

Είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο διαμετρήματος 155/52 mm, συμβατό με πυρομαχικά προτύπου ΝΑΤΟ. Το σύστημα έχει εμβέλεια βολής έως και 30 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύει τυπικά πυρομαχικά και περίπου 42 χιλιόμετρα όταν χρησιμοποιεί βλήματα εκτεταμένης εμβέλειας ERFB-BB (υποδιαμέτρημα με γεννήτρια αερίου πυθμένα).

«Το Nora B-52NG διακρίνεται για την ισχύ πυρός του, το εκτεταμένο βεληνεκές βολής του, την υψηλή κινητικότητα λόγω της τροχοφόρας πλατφόρμας και των προηγμένων συστημάτων ελέγχου πυρός, καθιστώντας το πολύτιμο συστατικό των σύγχρονων οπλοστασίων πυροβολικού», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το Nora-B 52NG έχει ενταχθεί στο στρατό αρκετών χωρών, όπως η Σερβία, η Κένυα, η Κύπρος, το Μπαγκλαντές και η Μιανμάρ.

Όπως σημειώνεται σε ανοιχτές πηγές, το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Nora-B 52NG 155 mm προορίζεται για την υποστήριξη μονάδων πεζικού.

Επιτρέπει ισχυρά, ξαφνικά και γρήγορα πυρά εναντίον στόχων τακτικής, επιχειρησιακής και στρατηγικής σημασίας που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ