Το Αζερμπαϊτζάν αγοράζει από το Πακιστάν αεροσκάφη JF-17, αξίας 1,6 δις δολαρίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν έχουν συνάψει συμφωνία 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά μαχητικών JF-17 Block-III, σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Δρ Μαχμούντ Χασάν Χαν, Πακιστανός ειδικός σε θέματα άμυνας, επιβεβαίωσε την πληροφορία, σημειώνοντας ότι η είδηση ​​της υπογραφής του κυκλοφόρησε ευρέως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τόσο στο Πακιστάν όσο και στο Αζερμπαϊτζάν.

Η αρχική συμφωνία προβλέπει ότι το Αζερμπαϊτζάν θα προμηθευτεί  8 μαχητικά αεροσκάφη JF-17 Block-III, με δυνατότητα αγοράς 8 ακόμη αεροσκαφών αργότερα. Η συνολική συμφωνία περιλαμβάνει αεροσκάφη, εκπαίδευση πιλότων και πυρομαχικά.

Ο Δρ Χαν τόνισε τα προηγμένα χαρακτηριστικά του JF-17 Block-III, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων συστημάτων αεροπορίας και ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και την ικανότητά του να μεταφέρει πυραύλους αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς PL-10E. Τόνισε την ικανότητα του πακιστανικού μαχητικού να ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα περιφερειακά του όπως τα Falcon, MiG και Sukhoi, συγκρίνοντάς το με το F-16C.

Το αεροσκάφος JF-17 είναι το αποτέλεσμα κοινής συνεργασίας μεταξύ του Pakistan Aviation Complex και της κινεζικής Chengdu Aircraft Industry Corporation, καθώς διαθέτει κινεζικό πλαίσιο, δυτικά ηλεκτρονικά συστήματα και ρωσικό κινητήρα.

Το μοντέλο Block III ενισχύει τις μαχητικές δυνατότητες του αεροσκάφους μεταφέροντας μια ποικιλία πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους. Εξοπλίζεται επίσης με τον πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς PL-15, ο οποίος έχει βεληνεκές έως και 300 km.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κινητήρα που αντιμετωπίζει η παλαιότερη έκδοση, το JF-17 Block III εφοδιάστηκε με έναν νέο κινητήρα, πιθανότατα μια βελτιωμένη έκδοση του RD-33MK ή του WS 10A.

Αυτή η αναβάθμιση συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης και της ευελιξίας, καθώς επιτρέπει στο αεροσκάφος να ξεπερνά τις ταχύτητες των 2 Mach. Το ραντάρ AESA, η οθόνη τοποθετημένη σε κράνος (HMD) και η δυνατότητα συμπερίληψης αναζήτησης και παρακολούθησης υπερύθρων (IRST) ενισχύουν επίσης την επίγνωση της κατάστασης και την παρακολούθηση στόχων, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας σε σενάρια αεροπορικής μάχης.

DefenseArabia

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ