Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με το τρομο-δέμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Πυροτεχνουργοί του στρατου ανάμεσα στους συλληφθέντες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν… «βόμβα» έσκασε η είδηση ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. με φόντο τρεις βομβιστικές επιθέσεις αλλά και το τρομο-δέμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, βρίσκονται δύο πυροτεχνουργοί του Ελληνικού Στρατού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιωτικοί συνεργάζονταν με τρομοκράτες, τους οποίους προμήθευαν με εκρηκτικές ύλες, δεν είχαν όμως εμπλοκή στις επιθέσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις εκ των οποίων, ο φάκελος που περιείχε εκρηκτική ύλη και είχε σταλεί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα, η επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου, στις 8 Ιουλίου 2023, στο Χαϊδάρι αλλά και η επίθεση στο σπίτι ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας στην Κηφισιά στις 16 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τις τρεις τελευταίες επιθέσεις είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Όπως αποκαλύφθηκε, οι αστυνομικοί ερευνούν συνεργασία τρομοκρατών-ποινικών, με τον φερόμενο αρχηγό να είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού και να δίνει εντολές ακόμα και για επιθέσεις σε δικαστικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Για την υπόθεση κατηγορούνται –10- ημεδαποί, από τους οποίους -6- συνελήφθησαν ενώ οι -4- είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πολεμικό τυφέκιο,
-3- πιστόλια,
περίστροφο,
καραμπίνα,
εξαρτήματα όπλων,
ποσότητες εκρηκτικής ύλης,
φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
-2- αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και
χειρόγραφες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται

ΔΗΜΟΦΙΛΗ