Το νομοσχέδιο για τις παραλίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» έρχεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση. Την Τρίτη πέρασε κατά πλειοψηφία στην β’ ανάγνωσή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

«Υπέρ» τάχθηκε μόνον η ΝΔ. Επέμειναν στην καταψήφιση ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ενώ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας επιφυλάχθηκαν για την τοποθέτησή τους στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε σχετικά ότι «το νομοσχέδιο είναι απάντηση στις αγωνίες των πολιτών, στα αιτήματα του Κινήματος της Πετσέτας. Είναι ένα σχέδιο νόμου αυτί στην κοινωνία».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, επισήμανε σε όσους θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο «θα έπρεπε να ήταν καλύτερα προετοιμασμένο, με καλύτερη διαβούλευση με τους φορείς». Επιπλέον, έθεσε το ζήτημα γιατί η χώρα μας δεν εφαρμόζει την Σύμβαση της Βαρκελώνης για την Προστασία της Μεσογείου και όσα εκεί προβλέπονται για την προστασία του αιγιαλού και των παραλιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ