Γάζα: Μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ιορδανίας έπεσε κατά λάθος στη θάλασσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας συνέρρεαν στην παραλία, όταν έγινε γνωστό ότι η Ιορδανία θα ρίξει με αεροπλάνα ανθρωπιστική βοήθεια.

Δυστυχώς πολλά από τα πακέτα αντί να πέσουν στην παραλία, έπεσαν στη θάλασσα. Μερικοί βούτηξαν στο κρύο νερό για να λάβουν τη βοήθεια.

Η βοήθεια της Ιορδανίας με 4 αεροπλάνα δεν είχε αίσιο τέλος αφού αρκετά πακέτα για τους πεινασμένους και διψασμένους Παλαιστίνιους έπεσαν σε αρκετή απόσταση από την ακτή Ντέιρ αλ Μπαλάχ.

Τα πακέτα που έπεφταν με τη βοήθεια αλεξίπτωτου για να μην διαλυθούν, φαίνεται να παρασύρθηκαν από τον άνεμο που έπνεε στην περιοχή με αποτέλεσμα να μην φθάσουν στον προορισμό τους, στους Παλαιστίνιους.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, ορισμένοι που είχαν μικρές ψαρόβαρκες κατάφεραν να φθάσουν σε ορισμένα πακέτα πριν καταστραφούν.

Υπάρχει ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας, με πληθυσμό περίπου 2,3 εκατομμυρίων, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις του για 143 ημέρες και εμποδίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας.

1 299

Διεθνείς κύκλοι, ειδικά οργανισμοί των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και αυξάνουν την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή λόγω ασθενειών που προκαλούνται από την πείνα, τη δίψα και την έλλειψη υλικών υγιεινής, όπου τα περισσότερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας. υπάρχει έλλειψη ιατρικών προμηθειών. .

Ο Philippe Lazzarini, Γενικός Επίτροπος της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), δήλωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που εισήλθε στη Γάζα τον Φεβρουάριο μειώθηκε κατά 50 τοις εκατό σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και πρόσθεσε: «Δεν έπρεπε να υπάρχει μείωση στη βοήθεια για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων που βρίσκονται σε απελπιστικές συνθήκες διαβίωσης,  έπρεπε να αυξηθεί».

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας ανακοίνωσαν ότι τρόφιμα και ανθρωπιστική βοήθεια έπεσαν στη Λωρίδα της Γάζας με 4 αεροπλάνα και τονίστηκε ότι ο κύριος λόγος για την αερομεταφορά της βοήθειας ήταν «να παραδοθεί απευθείας στον λαό της Γάζας και να φθάσει στη Γάζα κατά μήκος της ακτής από βορρά προς νότο», γράφουν σήμερα τα τουρκικά Media.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ