Υεμένη: Οι Χούθι αρνούνται ότι έχουν στοχεύσει υποβρύχια καλώδια επικοινωνιών στην Ερυθρά Θάλασσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τρίτη, η ομάδα Χούθι στην Υεμένη διέψευσε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι στόχευσε διεθνή θαλάσσια καλώδια επικοινωνίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Υπουργείο Επικοινωνιών της ανταρτικής ομάδας ανέφερε με ανάρτηση στο Telegram ότι επιβεβαιώνει την «προθυμία του να απαλλάξει όλα τα καλώδια και τις υπηρεσίες επικοινωνίας από οποιουσδήποτε κινδύνους».

Η ομάδα τόνισε επίσης την πρόθεσή του να παράσχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την επισκευή και τη συντήρηση των διεθνών υποβρυχίων καλωδίων, «υπό την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν άδειες από τη Σαναά».

Δήλωσε ότι η απόφασή της να εμποδίσει τη διέλευση ισραηλινών πλοίων δεν αφορά πλοία που ανήκουν σε διεθνείς εταιρείες που έχουν άδεια να εκτελούν εργασίες θαλάσσιων καλωδίων στα ύδατα της Υεμένης.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα θαλάσσιο καλώδιο στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης που συνδέει την Ευρώπη με την Ινδία υπέστη ζημιά, προσθέτοντας ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών εργάζεται για να κανονίσει τον τρόπο εκτέλεσης υποβρύχιων επισκευών σε αυτήν την περιοχή που θεωρείται εμπόλεμη ζώνη.

Al Arabiya

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ