Στη μέση της χρονιάς μετατρέπουν το δημοτικό σχολειο στην Ανδρίτσαινα απο τριθέσιο σε διθέσιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του σχολείου από τους γονείς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ανδρίτσαινας

Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας σχετικά με τη στάση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ηλείας όσον αφορά τη συνεχόμενη μετακίνηση δασκάλων και τελικώς την υποβάθμιση του σχολείου από τριθέσιο σε διθέσιο εν μέσω της σχολικής χρονιάς.

Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς είχαμε αλλεπάλληλες αλλαγές δασκάλων, την άτυπη κατάργηση του ολοήμερου μετά την μετάθεση εν μια νυκτί της δασκάλας σε άλλο σχολείο του κάμπου και δυστυχώς φτάσαμε σήμερα σε ακόμα δυσχερέστατη θέση. Να έχουμε μόνο δύο δασκάλους σε τριθέσιο σχολείο καθώς η δασκάλα της πρώτης και δευτέρας δημοτικού που εκτελεί και χρέη Διευθύντριας πήρε άδεια για λόγους υγείας και σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας αδυνατούν να στείλουν κάποιον άλλον καθώς δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος. Επομένως η Πρώτη και η Δευτέρα θα μοιραστεί στους δυο εναπομείναντες δασκάλους ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει άλλους δυο.

Εμείς οι γονείς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ανδρίτσαινας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι είμαστε μία μειοψηφία σε ένα μικρό ορεινό απομακρυσμένο σχολείο αλλά διεκδικούμε ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση με τα υπόλοιπα σχολεία του νομού.

Θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί από την πολιτεία, τη Δημοτική αρχή, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας ακόμη και τις Δικαστικές Αρχές και να γίνουν αρωγοί στην βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών μας».

iliaenimerosi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ