Ιλχάμ Αλίεφ: Είναι ψέματα οι ισχυρισμοί του γερμανικού Τύπου ότι στο Αζερμπαϊτζάν βασιλεύει η δικτατορία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον γερμανικό Τύπο, το Αζερμπαϊτζάν παρουσιάζεται ως μια δεσποτική χώρα όπου υποτίθεται ότι δεν διασφαλίζεται η ελευθερία, οι άνθρωποι συλλαμβάνονται για τις απόψεις τους και όπου βασιλεύει μια δικτατορία. Αυτό είναι ένα απόλυτο ψέμα και το διαψεύδω.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ κατά την υποδοχή της αντιπροσωπείας της Ανατολικής Επιτροπής της Γερμανικής Οικονομίας.

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι σκόπιμα δημιουργείται μια πολύ αρνητική εντύπωση για το Αζερμπαϊτζάν. «Μπορούν όλα αυτά να παρεμβαίνουν στη δουλειά που κάνουμε;! Οχι!

Εργαζόμαστε για την ευημερία του λαού μας, της χώρας μας, είτε πρόκειται για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας είτε για την οικονομική ατζέντα», πρόσθεσε ο Αλίεφ.

Το Αζερμπαϊτζάν θα φύγει από το Συμβούλιο της Ευρώπης και θα αγνοήσει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

2 135

«Μετά την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας μας (σημ.μετά την κατάκτηση του Ναγκόρνο Καραμπάχ), η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης- PACE, αποφασίζει να στερήσει από την αντιπροσωπεία του Αζερμπαϊτζάν το δικαίωμα ψήφου. Δυστυχώς, η απόφαση αυτή ελήφθη με πρωτοβουλία ενός μέλους του γερμανικού κοινοβουλίου και το πρόσωπο αυτό είναι μέλος του κόμματος του οποίου ηγείται ο καγκελάριος Σολτς.

Αυτό δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά ή παίζει μαζί μας;! Ο Γερμανός καγκελάριος επέδειξε αμεροληψία, και οι δηλώσεις και οι ενέργειές του το αντικατοπτρίζουν αυτό. Και ένα μέλος του κόμματος του οποίου ηγείται θέλει να απομακρύνει το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είναι μία από τις δύο μη χριστιανικές χώρες της PACE, και το κάνει επιδεικτικά και σκόπιμα».

Δήλωσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ κατά την υποδοχή της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Ο αρχηγός του κράτους υπενθύμισε ότι το Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις συνόδους της PACE.

«Γιατί αν δεν έχουμε το δικαίωμα να εκφράσουμε τη θέση μας, τότε γιατί να είμαστε εκεί;» δήλωσε ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Τόνισε ότι εάν τα δικαιώματα της αντιπροσωπείας μας δεν αποκατασταθούν εντός ενός έτους, το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να εξετάσει σοβαρά το θέμα της πλήρους αποχώρησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, το Αζερμπαϊτζάν εξετάζει τη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από το Συμβούλιο της Ευρώπης και ενδέχεται να αρνηθεί να αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ας υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη Ιανουαρίου, το Αζερμπαϊτζάν ανέστειλε τις εργασίες στο PACE σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμφισβήτηση των εξουσιών του στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που κατέκτησε πέρυσι εκδιώκοντας πάνω από εκατό χιλιάδες Αρμένιους από τις εστίες τους.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ