Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων στα Τεμπη, στο Συνταγμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση προκαλεί το συμβάν που διαδραματίστηκε μόλις λίγες ώρες μετά το τέλος των μαζικών κινητοποιήσεων για το ετήσιο μνημόσυνο από το δυστύχημα των Τεμπών. Συνεργείο καθαρισμού έσβησε τα ονόματα των 57 θυμάτων που γράφτηκαν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη!

Συγκεκριμένα, τα ονόματα των 57 νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά από διαδηλωτές της χθεσινής απεργιακής συγκέντρωσης.

Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σπουδή, τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθηναίων, αποτελούμενα από δύο υδροφόρες, έσπευσαν αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης να «καθαρίσουν» τα ονόματα που αποτελούσαν μια ακόμη υπενθύμιση προς την κυβέρνηση όσων βρήκαν τραγικό θάνατο πριν από ένα χρόνο.

IMG 3051

Μιλώντας νωρίτερα η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, τόνισε ότι τα δημοτικά συνεργεία καθαρίζουν το συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά μετά τις πορείες. «Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπέη. Στη συνέχεια, η αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι «εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να «σβήσουμε ή να μην σβήσουμε». Οι εργαζόμενοι πήγε στο σημείο στις 23:30, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ