Επιχείρησαν να δολοφονήσουν ανακριτή που διερευνούσε το Κατάρ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισαγγελική έρευνα για «απόπειρα δολοφονίας» με δηλητηρίαση τριών αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένου επικεφαλής ερευνητή του σκανδάλου QatarGate, διεξάγεται στο Βέλγιο. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αμφεταμινών.

Όπως αναφέρει το Politico, ένας από τους τρεις είναι ανώτατος επιθεωρητής στην Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης Διαφθοράς (OCRC) και μεταξύ των ερευνητών του σκανδάλου διαφθοράς υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπέβαλε μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δηλητήριο.

«Μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει υποβληθεί μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Προς όφελος της έρευνας, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω το θέμα» ήταν η δήλωση της Εισαγγελίας την Πέμπτη στο Politico.

Τον περασμένο μήνα 3 αξιωματικοί προκάλεσαν μεγάλη φασαρία σε κεντρικό μπαρ των Βρυξελλών και είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Καβγάδισαν με αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Το βράδυ της σύλληψης ένας από τους αξιωματικούς νοσηλεύτηκε με εσωτερική αιμορραγία και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιά. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αμφεταμινών. Η αστυνομία θα λάβει δείγμα μαλλιών άλλων αξιωματικών, προκειμένου να ελέγξει πιθανά ίχνη του ναρκωτικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ