Ανάθεση από το ΝΑΤΟ: Τουρκικό απόσπασμα έφτασε στο Κοσσυφοπέδιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφέρθηκε ότι το τουρκικό απόσπασμα, που διατέθηκε κατόπιν αιτήματος του ΝΑΤΟ μετά την ένταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, έφτασε στο Κόσοβο, σημειώνουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ειρηνευτική Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR), αναφέρθηκε ότι το τουρκικό απόσπασμα θα αντικαταστήσει το ιταλικό απόσπασμα που είχε αναπτυχθεί προηγουμένως στην περιοχή.

«Η ανάπτυξη του τουρκικού σώματος αντανακλά την αποφασιστικότητα της KFOR να συνεχίσει να διασφαλίζει ένα ειρηνικό, ασφαλές περιβάλλον και ελευθερία κινήσεων, πάντα αμερόληπτα, προς όφελος όλων των κοινοτήτων που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δεκάδες στρατιώτες της KFOR τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των εντάσεων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο τον Μάιο-Ιούνιο του 2023. Η κορύφωση της έντασης σημειώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο χωριό Μπάισκα της περιοχής, και 1 αστυνομικός και 3 επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξεκίνησαν με την ένοπλη σερβική ομάδα να επιτίθεται στην αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και συνεχίστηκε όλη την ημέρα.

Η KFOR αύξησε την παρουσία της και τις δραστηριότητες περιπολίας στην περιοχή μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα, η KFOR, η οποία ξεκίνησε το καθήκον της στο Κοσσυφοπέδιο στις 12 Ιουνίου 1999, διαθέτει περισσότερους από 4.500 διεθνείς στρατιωτικούς από 27 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 21 μελών του ΝΑΤΟ και 6 Χώρες εταίροι του ΝΑΤΟ..

Σημειώνεται ότι η Τουρκία ανέλαβε τη διοίκηση της KFOR για 1 χρόνο στις 10 Οκτωβρίου 2023.

2 145

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ