Για πρώτη φορά η Αίγυπτος έριξε με αεροσκάφη επισιτιστική βοήθεια στη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τετάρτη, πολλά αεροπλάνα έριξαν «περιορισμένη» επισιτιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά από την έναρξη του ισραηλινού πολέμου στις 7 Οκτωβρίου 2023, όπως γράφει αραβικό δημοσίευμα.

Πηγές πεδίου από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν ότι τα αεροπλάνα που έριξαν τη βοήθεια ήταν αιγυπτιακά και ότι η βοήθεια έγραφε χαρακτηριστικά: «Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνος».

1 320

Όπως είπε, η βοήθεια που ήρθε ήταν πολύ μικρή σε σύγκριση με τις ανάγκες της περιοχής, σημειώνοντας ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι έσπευσαν στον τόπο της βοήθειας και κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν κατά τη διεκδίκηση της επισιτιστικής βοήθειας.

Ωστόσο, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σε επιχείρηση αεροπορικής ρίψης με την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία αντιμετωπίζει την ισραηλινή επίθεση από τον περασμένο Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι η βοήθεια που έπεσε με αλεξίπτωτα ήταν «εξαιρετικά περιορισμένη», υπό το φως των καταστροφικών συνθηκών που υπέστη ο πληθυσμός της Λωρίδας, των περίπου 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ