Οι έρευνες του Spiegel για τον πρώην αντιπρόεδρο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και οι δυο Έλληνες υπουργοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι έρευνες του Spiegel για τον πρώην αντιπρόεδρο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Τα ονόματα δύο Ελλήνων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα του Spiegel για τους λόγους που οδήγησαν σε παραίτηση τον αντιπροέδρου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιώργου Πατεράκη.

Mε βάση εσωτερικά έγγραφα που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «σύμφωνα με τα οποία ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Πατεράκης είχε φέρει σε επαφή Έλληνες πολιτικούς με εταιρείες που βρίσκονταν στο πελατολόγιο της δικής του εταιρείας συμβούλων MCI», γράφει η Deutsche Welle.

%CE%93%CE%9E%CE%97%CE%9A

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επρόκειτο για δύο ταξίδια το 2022 στο Βερολίνο. Ο τότε υπουργός Ενέργειας (εκείνη την περίοδο ήταν υπουργός ο Κώστας Σκρέκας) συναντήθηκε τον Μάρτιο του ίδιου έτους με εκπροσώπους της εταιρείας B. Grimm, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας. Ο τότε υπουργός Επενδύσεων (εκείνη την περίοδο ήταν υπουργός ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης) συναντήθηκε επίσης τον Σεπτέμβριο με την Linde που δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του φυσικού αερίου. Οι B. Grimm και η Linde βρίσκονται στο πελατολόγιο του Πατεράκη, ο οποίος συμμετείχε στα ταξίδια. Οι εταιρείες δεν απάντησαν σε σχετικά ερωτήματα που τους υποβλήθηκαν. Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είχε κλείσει χώρους σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία στο Βερολίνο. Οι συναντήσεις προκάλεσαν το ερώτημα εάν ο Πατεράκης είχε παραβιάσει τον κώδικα δεοντολογίας του επιμελητηρίου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Πατεράκης απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα «υποτιθέμενες παραβιάσεις ως αβάσιμες» και ότι «πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες της εταιρείας του MCI και τις δραστηριότητες της εταιρείας του εμπίπτουν στην υποχρέωση του απορρήτου».

Από πλευράς του ο επικεφαλής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για τους πελάτες και τις δραστηριότητες του κ. Πατεράκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ