Η Ρωσία εκδίδει εντάλματα σύλληψης για αστυνομικούς του Κοσσυφοπεδίου και ζητά τη βοήθεια της INTERPOL

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τρεις αστυνομικούς του Κοσσυφοπεδίου. Πρόκειται για τον επικεφαλής της Ειδικής Επιχειρησιακής Μονάδας της Αστυνομίας της Πρίστινα, λοχαγό Μπεσάρτ Αχμέτι, τον αρχηγό επιχειρήσεων στη Μονάδα Ταχείας Επέμβασης, Αλμπάν Γετούλαχ και ενός άλλου τρίτου μέλους της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.

2 12

Τα εντάλματα σύλληψης της Ρωσίας κατά αστυνομικών του Κοσσυφοπεδίου έρχονται λίγους μήνες μετά τα γεγονότα της 24ης Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους στην Μπανίσκα και ως απάντηση στο διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η INTERPOL για τον Σέρβο, Μίλαν Ραντοΐτσιτς  και ορισμένους συμμετέχοντες στην τρομοκρατική επίθεση στη Μπανίσκα.

Αναφέρεται η συμμετοχή τους τα τελευταία χρόνια στις ενέργειες της Αστυνομίας για την “εγκαθίδρυση του νόμου και της τάξης” στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο (κατά του σερβικού πληθυσμού), συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης ενός Ρώσου πολίτη το 2019, για τα οδοφράγματα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Το 2019, ο Γετούλαχ ήταν ο αρχηγός της Μονάδας Ειδικής Επέμβασης, μαζί με τον Αχμέτι και άλλους συναδέλφους του είχαν συλλάβει πολλά άτομα στο βορρά, μεταξύ των οποίων ήταν ένας αξιωματούχος της UNMIK με ρωσική υπηκοότητα.

Ο τελευταίος, ένα μήνα αργότερα, κηρύχθηκε «non grata» από το Κόσοβο και εκδιώχθηκε από τη χώρα, γράφει η ηλεκτρονική εφημερίδα Reporteri.net.

Με την έκδοση αυτού του εντάλματος σύλληψης, η Ρωσία ζήτησε να συμπεριληφθούν αυτοί οι Κοσοβάροι αστυνομικοί στη λίστα καταζητούμενων της INTERPOL, για βία κατά του σερβικού στοιχείου στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ