Οι Χούθι διαμαρτύρονται για τη στόχευση ψαράδων από τους Αμερικανούς στις ακτές της Υεμένης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολιτοφυλακή Χούθι, που συνδέεται με το Ιράν, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι δύο ψαράδες σκοτώθηκαν και  πολλοί άλλοι αγνοούνται, σε «αμερικανο-βρετανικό βομβαρδισμό» την Παρασκευή, στα ανοιχτά της πόλης Μόκα, δυτικά της χώρας, σύμφωνα με τα media της Υεμένης.

Η Γενική Αρχή για την Αλιεία στην Ερυθρά Θάλασσα, που συνδέεται με τις πολιτοφυλακές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι καταδικάζει «το έγκλημα που διέπραξε ο αμερικανο-βρετανικός επιθετικός συνασπισμός (Παρασκευή) στοχεύοντας έναν αριθμό Υεμενιτών ψαράδων στα ανοικτά των ακτών της Μόκα».

Εξήγησε, «Αυτή η στόχευση οδήγησε στο θάνατο δύο ψαράδων και στην απώλεια άλλων (ο αριθμός δεν αναφέρθηκε) καθώς προσπαθούσαν να κερδίσουν τα προς το ζην ασκώντας το επάγγελμα του ψαρά».

Θεώρησε ότι «η αμερικανο-βρετανική παρουσία στην Ερυθρά Θάλασσα αποτελεί σοβαρή απειλή για τις ζωές χιλιάδων ψαράδων της Υεμένης και απειλεί τον πλούτο των ψαριών και το θαλάσσιο περιβάλλον».

Νωρίτερα, τοπική πηγή ανέφερε την απώλεια επτά ψαράδων, στα ανοιχτά της Μόκα, από την περασμένη Τετάρτη, οι οποίοι είναι οι: Μιτέμπ Σάλεχ, Χαμάντα Σάλεχ, Μοχάμεντ Χάλεντ Σαλντί, Φαθί Σανμπί, Φαουάντ Μοχάμεντ Φατίνι, Ταλάλ Αντέλ και Φουάντ Άμπντο, όπως σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ