Γιατί σιωπά η Αθήνα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε μέρα που περνά φαίνεται ότι η Αθήνα έχει κάνει την επιλογή της να αφήσει τον Φρέντι Μπελέρη στην τύχη του, υποκύπτοντας στις πιέσεις των Βρυξελλών και, κυρίως, των Αμερικανών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία εξέλιξη, με τη γνωστοποίηση της ποινής που προτείνει ο εισαγγελέας για τον Μπελέρη, που ισοδυναμεί με την καθαίρεσή του από τη θέση του δημάρχου Χειμάρρας, δεν υπήρξε η οποιαδήποτε επίσημη αντίδραση από την Αθήνα.

Βεβαίως, είδαμε τον αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν να επισκέπτεται τα Τίρανα και να αναπέμπει ύμνους για τη χώρα, στην οποία σύντομα θα λειτουργήσει νέα νατοϊκή αεροπορική βάση, αλλά και για το… δικαστικό σύστημα της χώρας. Μάλιστα, ο αμερικανός ΥΠΕΞ, για να είναι καθαρό το μήνυμά του, φωτογραφήθηκε με τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα, που είναι το ίδιο το οποίο κρατάει στη φυλακή τον Φρέντι Μπελέρη.

Όσο για τον κ. Ράμα, έχοντας τη στήριξη των Αμερικανών και Ευρωπαίων, δείχνει να το διασκεδάζει με την Ελλάδα και, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τις προθέσεις του, την Τρίτη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Άγκυρα, έπειτα από πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν… Λογικές οι αντιδράσεις του αλβανού πρωθυπουργού, αφού βλέπει ότι οι όποιες αντιστάσεις της Αθήνας κάμπτονται…

Η αλήθεια είναι ότι την υπόθεση Μπελέρη διατήρησε ψηλά μόνο ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, καθώς η ηγεσία του ΥΠΕΞ έχει μια δυσανεξία έναντι του Βορειηπειρωτικού Ελληνισμού και αντιμετωπίζει την Αλβανία περισσότερο με κοσμοπολίτικη αντίληψη, παρά στη βάση των εθνικών συμφερόντων που διακυβεύονται στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Από την στήλη Υπουργείο Εξωφρενικών της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ