Ισραηλινή πηγή πληροφοριών αναφέρει τη μεγάλη «εσωτερική απειλή»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph ότι η μεγαλύτερη απειλή στο εσωτερικό της χώρας προέρχεται από τον σκληροπυρηνικό υπουργό Ασφαλείας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος ενεργεί σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες και προσπαθεί να αγνοήσει όλους γύρω του.

Ανώτερη πηγή ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών είπε στην «The Telegraph»:

«Η μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ εκ των έσω είναι ο Μπεν Γκβιρ. Ενεργεί σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες και προσπαθεί να αγνοήσει όλους γύρω του, παρά την έλλειψη οποιουδήποτε υπόβαθρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας».

Αυτό έρχεται την παραμονή του μήνα του Ραμαζανιού , όταν αναμένεται να κλιμακωθεί η ένταση στο Ισραήλ , αφού ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κάλεσε όλους τους Παλαιστίνιους να κατευθυνθούν στο συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

1 31

Την περασμένη εβδομάδα, ο πολιτικός ηγέτης του κινήματος είπε: «Αυτή είναι μια πρόσκληση προς τον λαό μας στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη να πάει στο τζαμί Αλ-Άκσα από την πρώτη μέρα του Ραμαζανιού», αφού ο Μπεν Γκβίρ προσπάθησε να προωθήσει νομοθεσία για τον περιορισμό του αριθμού των πιστών στο τέμενος Αλ Άκσα.

Η Ουάσιγκτον προτρέπει το Ισραήλ να επιτρέψει στους πιστούς να φτάσουν στο Αλ Άκσα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο σκληροπυρηνικός υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ εμποδίστηκε να παραστεί σε συσκέψεις πληροφοριών μετά από μια σειρά από διαρροές ευαίσθητων εγγράφων.

Η ίδια εξήγησε «Ο Μπεν Γκβίρ κατηγορείται για παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών ασφαλείας που διορίστηκε να προστατεύει και αντιμετωπίζει μποϊκοτάζ από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας».

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα τον Οκτώβριο, ο υπουργός του ακροδεξιού συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου περιθωριοποιείται όλο και περισσότερο και κατηγορείται ότι βιντεοσκοπούσε παράνομα μυστικούς παρευρισκόμενους σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου πληροφοριών, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Τον περασμένο μήνα, οι επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Shin Bet αρνήθηκαν επίσης να συναντηθούν μαζί του αφού οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έγιναν ανεπανόρθωτες μετά από συγκρούσεις σε εβδομαδιαίες συναντήσεις ασφαλείας.

Η Shin Bet κατηγόρησε τον υπουργό για διαρροή πληροφοριών και παραβίαση πρωτοκόλλου, όπως η παρουσία με κινητά τηλέφωνα σε συναντήσεις.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ