Αδειάζει το Κόσοβο: 116 χιλιάδες Κοσοβάροι υπέβαλαν αίτηση για διαβατήριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικού Μητρώου του Κοσσυφοπεδίου (ARC), Μπλερίμ Τσαμάι, λέει ότι 116 χιλιάδες πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση στο ARC για να λάβουν διαβατήριο τους τελευταίους δύο μήνες, από την έναρξη ισχύος της απελευθέρωσης της βίζας ( από την 1η Ιανουαρίου 2024).

Ο Τσαμάι είπε στην πύλη «Economy Online» ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Σέρβοι πολίτες στο βόρειο τμήμα της χώρας έδειξαν επίσης αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση βιομετρικού διαβατηρίου και από την 1η Ιανουαρίου μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 1.400 πολίτες από τους βόρειους δήμους έχουν υποβάλει αίτηση και έχουν λάβει διαβατήριο. Συνολικά, στους τέσσερις βόρειους δήμους που κατοικούνται από σερβικό πληθυσμό, περίπου επτά χιλιάδες άτομα έχουν λάβει μέχρι στιγμής διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου.

Ο διευθυντής του ARC αρνείται τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει έλλειψη υλικού για την έκδοση διαβατηρίων, αλλά λέει ότι κατά καιρούς έχουν προκύψει προβλήματα.

«Οι αιτήσεις αυξάνονταν, τώρα η κατάσταση έχει ήδη αρχίσει να σταθεροποιείται από τα τέλη Φεβρουαρίου. Τον Ιανουάριο υπήρξαν περίπου 71.000 πολίτες που υπέβαλαν αίτηση για διαβατήρια και τον Φεβρουάριο περίπου 45.000 πολίτες, είπε ο Τσαμάι.

Медиумска информативна агенција – Mia

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ