Η Αρμενία και η Ελλάδα αποφασίζουν να αυξήσουν τη συνεργασία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Αρμενίας και της Ελλάδας, ελήφθη απόφαση να δοθεί νέα ώθηση στη στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Σουρέν Παπικιάν και τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, επετεύχθη συμφωνία να «προστεθεί νέα ώθηση» στη στρατιωτικο-τεχνολογική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Στη γραπτή δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, σημειώθηκε ότι μετά τη διμερή συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δένδια και του Αρμένιου υπουργού Άμυνας Παπικιάν, ο οποίος ήρθε στην Αρμενία για επίσημη επίσκεψη, αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφέρεται, μάλιστα, ότι μετά τη διμερή συνάντηση πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα, συζητήθηκαν η τρέχουσα διαδικασία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Αρμενίας και Ελλάδας, το έργο που πραγματοποιήθηκε μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2023, και νέες ευκαιρίες συνεργασίας.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι μετά την έγκριση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, επετεύχθη συμφωνία «να δοθεί νέα ώθηση» στη στρατιωτικο-τεχνολογική συνεργασία.

«Οι υπογραφές έπεσαν το 2023»

Συμφωνία στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Αρμενίας και της Ελλάδας στις 12 Δεκεμβρίου 2023, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Sozcu

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ