Η τουρκο-κυπριακή «Εμπάργκοτ!» ιδρύθηκε το 2004 στο Λονδίνο επί Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για αναγνώριση και απευθείας πτήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Φανουλας Αργυρου

Αναφέρομαι στην είδηση ότι μερικοί Τ/κ διαμαρτυρήθηκαν την περασμένη Δεύτερα (4.3.24) έξω από τη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων εναντίον του ψηφίσματος 186 της 4ης Μαρτίου 1964 και για «άρση» της λεγόμενης «απομόνωσης».

«Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από κοινού από τη Βρετανική Τουρκοκυπριακή Ένωση (BTCA) και μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών με το όνομα Embargoed…» έγραψε το ειδησεογραφικό. Σύνδεσμος εδώ – https://www.sigmalive.com/news/kypriako/1199728/diamartyria-tk-ekso-apo-vouli-iv-kata-oie-kai-arsis-tis-apomonosis-binteo

Την ενέγραψαν ως μια μη κερδοσκοπική εταιρία υπ. Αριθμό 05433072 το 2005 στο Λονδίνο και εργάζονται αποκλειστικά για πολιτικούς σκοπούς. Διοργανώνουν έκτοτε διαμαρτυρίες τέτοιου είδους, κατηγορούν ασύστολα τους Ελληνοκύπριους χρησιμοποιώντας ιστορικές παραποιήσεις…

Ο αιματοβαμμένος χάρτης

Εργάστηκαν και ευθύνονται για την αφαίρεση του αιματοβαμμένου χάρτη του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ως έμβλημα της (ΕΚΟ), Ομοσπονδίας Κυπρίων Βρετανίας ισχυριζόμενοι ότι είναι ρατσιστικός, και παρόλο που οι αρχές απέρριψαν τους ισχυρισμούς των η ηγεσία της Ομοσπονδίας επί μ. Δ. Χριστόφια άλλαξε αδίκως το έμβλημα όταν ανανέωσαν την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, αφαιρώντας τον αιματοβαμμένο χάρτη που συμβολίζει το αίμα που χύθηκε κατά τις δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές το 1974, υποκύπτοντας στους ρατσιστικούς ισχυρισμούς της «Εμπάργοτ!»

Και παρόλο που έκτοτε είχαμε υποσχέσεις από ορισμένα μέλη της ΕΚΟ ότι θα έφερναν πίσω το σωστό χάρτη με το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ακόμα δεν είδαμε τίποτα…

6.3 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 1 .jpg

Αυτό είναι το σωστό σύμβολο μας για απελευθέρωση και ο σωστός χάρτης του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ που συμβολίζει την τουρκική ημι-κατοχή της πατρίδας μας και θυμίζει το αίμα που χύθηκε στις δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές.

6.3 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 2.jpg

Αυτό είναι το έμβλημα της ΕΚΟ με το οποίο αντικατέστησαν τον αιματοβαμμένο χάρτη ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ υποκύπτοντας στις απαιτήσεις της «Εμπάργκοτ!» και κάποιων βρετανών βουλευτών ‘τάχατες’ φίλων. Αυτό το έμβλημα το μόνο που προβάλει είναι τα «δύο κράτη» που απαιτεί η Άγκυρα και ο κάθε εγκάθετος Τατάρ στα κατεχόμενα και τότε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για αναγνώριση. Δεν ξεχνώ τι;

Δίκη Αποστολίδη εναντίον σφετεριστών ΄Οραμς

Αυτοί είναι που διαδήλωναν και έξω από το Εφετείο κατά τη δίκη της υπόθεσης Μελέτη Αποστολίδη εναντίον ΄Οραμς, το 2010, στο πλευρό των σφετεριστών του ζεύγους ΄Οραμς. Καλώντας τους ξένους να προσέξουν γιατί οι Ελληνοκύπριοι θα τους αρπάξουν τις περιουσίες τους ενώ εμάς οι δικοί μας μας καλούσαν (με εντολές από άνωθεν από Κύπρο) να μην προβαίνουμε σε διαφωτιστικές ενέργειες για την υπόθεση ΄Οραμς μπας και βλάψουμε τάχα την υπόθεση. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Ασίλ Ναδίρ την δεκαετία του 1990.

(Ο μ. Ύπατος Αρμοστής Τάσος Παναγίδης μου ζήτησε προσωπικά να μην…φωνάζουμε πολύ με τις ανταποκρίσεις μας για να μην κατηγορηθούμε τάχατες ότι εμείς φταίμε για την πτώση του Ναδίρ! (Μετέπειτα μάθαμε από Βρετανό δημοσιογράφο ότι ήταν η κα Θάτσερ που το είχε ζητήσει από τον Γ. Βασιλείου).

Ζήτησαν από το Φόρειν ΄Οφις να παρέμβει στο Εφετείο προς όφελος των Τούρκων

Τον Ιούνιο του 2009 οι Τ/κ παρέδωσαν στον βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν υπόμνημα με 12,000 υπογραφές που διοργάνωσαν οργανώσεις Τ/κ σε συνεργασία με το λεγόμενο τουρκοκυπριακό εμπορικό επιμελητήριο στα κατεχόμενα ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση να επέμβει και να βρει τρόπους να παραμεριστεί η απόφαση του δικαστηρίου ευρωπαϊκών κοινοτήτων και του κυπριακού δικαστηρίου, υπέρ του Μελέτη Αποστολίδη εναντίον ΄Οραμς. Ισχυριζόμενοι ότι το θέμα δεν ήταν αρμοδιότητας της δικαιοσύνης αλλά πολιτικό το οποίο θα λυθεί μόνο όταν οι Τουρκοκύπριοι πάρουν πλήρη πολιτική ισότητα (δηλαδή όταν αναγνωριστεί το ψευδοκράτος).

Για την κίνηση αυτή όμως πρωτοστάτησε στο Λονδίνο η ρατσιστική οργάνωση «Εμπάργκοτ!|. Στις 25 Ιουνίου 2009 είχα γράψει σχετικά στην ¨Ελευθερία’ Λονδίνου.

Βαρώνη Κλένις Κίννοκ

Τότε και για μικρό χρονικό διάστημα Υφυπουργός Ευρώπης είχε διοριστεί η Βαρώνη Κλένις Κίννοκ. Η οποία στις 20 Ιουλίου 2009 εισάκουσε …και κατ΄απαίτηση των Τούρκων έστειλε επιστολή στους δικαστές του Αγγλικού Εφετείου προσπαθώντας να τους επηρεάσει ως προς την απόφασή τους.

Η Κλένις Κίννοκ πολύ σύντομα εγκατέλειψε το Φόρειν ΄Οφις, η παρουσία της διήρκεσε μόνο μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου 2009 και πιστεύεται η απαράδεκτη ενέργειά της συνέτεινε στην απομάκρυνσή της.

Στην πολυσέλιδη απόφασή του το Αγγλικό Εφετείο 122 παραγράφων, σε δύο από αυτές την 65 και 116, αποκάλυψε και κατήγγειλε δημόσια την απαράδεκτη παρέμβαση Κίννοκ που ζητούσε όπως μη γίνει δεκτή η απόφαση του Κυπριακού Δικαστηρίου γιατί θα επηρεαζόντουσαν οι διαπραγματεύσεις…

Το Εφετείο, δίχως περιστροφές τόνισε ότι δεν μπορεί το Υπ. Εξωτερικών να επιβάλει την θέληση ή την γνώμη του στην Δικαιοσύνη. Το Εφετείου προς τιμή του, εξαπέστειλε και αγνόησε με τον πλέον έντονο τρόπο τις υποδείξεις του Υπ. Εξωτερικών λέγοντας με άλλα λόγια, – δεν μας ενδιαφέρει ποσώς το τι ζητάτε, δεν μπορείτε να μας επιβάλλετε πολιτική και να μας καθοδηγείτε να μην εφαρμόσουμε την απόφαση – δηλαδή εκείνη του κυπριακού δικαστηρίου – εμείς εκπροσωπούμε την Δικαιοσύνη και βλέπουμε το θέμα καθαρά ως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τονίζει η παράγραφος 65 μεταξύ άλλων: «… The government cannot dictate to the court what public policy in the United Kingdom, as that expression is used in an international instrument such as the Regulation, is, and thereby direct the court not to enforce the judgment».

Σύμφωνα με όσα καταγράφει η απόφαση του Εφετείου, συνεπάγεται ότι η επιστολή Κίννοκ στάλθηκε με στόχο να επηρεάσει όντως την απόφαση του Δικαστηρίου υπέρ των θέσεων του Foreign Office και κατά συνέπεια προς όφελος των Τούρκων. Η απόφαση του Εφετείου εδώ – http://www.bailii.org/ew/cases/EWCA/Civ/2010/9.html

Η ψεύτική τους «απομόνωση»

Όσο για την ψεύτικη «απομόνωση» τους αυτή ισχύει μόνο για τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ κουβαλητούς που μετέφερε η Τουρκία για να αυξήσει το ποσοστό των Τουρκοκυπρίων του 18% σύμφωνα με το σχέδιο Δρ. Νιχάτ Ερίμ του 1956 και τους λαθραίους και παράνομους. Οι νόμιμοι Τ/κ είναι ελεύθεροι να τριγυρνούν σε όλη τη Κύπρο, να ζουν σε όλη την Κύπρο και να ταξιδεύουν παντού στο κόσμο με κυπριακή διαβατήρια και ταυτότητες και να χαίρουν όλων των ωφελημάτων δίχως να πληρώνουν πεντάρα σε φόρους εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων νόμιμων και μονίμων πολιτών.

Εμπορεύονται δε τα προϊόντα τους ελεύθερα με το κανονισμό της πράσινης γραμμής, δεν τους φτάνει όμως αυτό, εκείνο που θέλουν είναι να το κάνουν «ως κράτος» δηλαδή αναγνώριση ξεχωριστού κράτους!

To «Embargoed!» των Τουρκοκυπρίων και η κατάντια των Ελληνοκυπρίων…

Η πλήρης αποτυχία της δικής μας πλευράς ως θύματος μιας βάρβαρης εισβολής και συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής να διεκδικεί τα δίκαιά της και να διαφωτίζει ορθά και άμεσα για τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα στην ημι-κατεχόμενη μας πατρίδας (αντί να τρέχει ως πυροσβέστης πίσω από γεγονότα) στην πλέον νευραλγική πρωτεύουσα του κόσμου όπου γράφεται, κόβεται και ράβεται η μοίρα της πατρίδας μας δηλαδή στο ‘μητροπολιτικό’ Λονδίνο με την μεγαλύτερη στο κόσμο ξενιτεμένη ομογένεια – είναι η δημιουργία το 2004 στο Λονδίνο της πολιτικής και ρατσιστικής αυτής τουρκοκυπριακής οργάνωσης.

Από το 1974 μέχρι σήμερα οι δικές μας διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν και απέφυγαν να δημιουργήσουν, εξοπλίσουν άρτια ένα τόσο αναγκαίο γραφείο Διαφώτισης με το κατάλληλο προσωπικό. Αγνόησαν τις τόσο σοφές συμβουλές του Δρ. Κώστα Κύρρη και άλλων. Απεναντίας κατάφεραν (sic) να φθάσουν στην ξεφτίλα και στο θλιβερό και αλαζονικό κατάντημα να χρηματοδοτούν την διαβόητη ομάδα των βρετανών διζωνικών «Φίλων της Κύπρου» που ίδρυσε το 1974 ο Σερ Χιού Φούτ αφενός για την προώθηση της βρετανο-τουρκιικής ρατσιστικής Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας και αφετέρου για έλεγχο και εγκλωβισμό της ομογένειας στο ΗΒ. Ως ένας μοχλός εναντίον της γνήσιας απαίτησης για ΓΝΗΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στη κλεμμένη μας πατρίδα…

Δημοσιεύσεις Φ.Α. στην «Ελευθερία» Λονδίνου www.eleftheria.co.uk

Το Foreign Office προσπάθησε να παρέμβει πολιτικά στο Εφετείο προς όφελος των Τουρκων

σελ. 25 28.1.2010 http://www.eleftheria.co.uk/pdf/912016154018ELEFTHERIA28012010.pdf

Τ/κ ζητούν από τους Βρετανούς να ανατρέψουν την απόφαση εναντίον Οράμς!

σελ. 2 25.6.2009 http://www.eleftheria.co.uk/pdf/912016161134ELEFTHERIA25062009.pdf

Το Foreign Office προσπάθησε να παρέμβει πολιτικά στο Εφετείο προς όφελος των Τούρκων 24/01/2010 ιστοσελίδα «Εφύλακας» από το αρχείο του.

https://efylakas.wordpress.com/2010/01/24/%CF%84%CE%BF-foreign-office-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

2.jpg

Φωτογραφία έξω από την πρωθυπουργική κατοικία όταν παρέδωσαν στον πρωθυπουργό Γκόρτον Μπράουν το υπόμνημά τους ζητώντας παρέμβαση στη Δικαιοσύνη υπέρ των τουρκικών συμφερόντων.

3.jpg

Η βαρώνη Glenys Elizabeth Kinnock απεβίωσε στις 3.12.2023

simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ