Στρατιωτική εγκατάσταση στο λιμάνι της Οδησσού ο στόχος και όχι ο Μητσοτάκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστική κρατήθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό, με το Μέγαρο Μαξίμου ακόμη και όταν διέρρευσαν πληροφορίες για το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία, να τηρεί σιγήν ιχθύος.

Η επίσκεψη οργανώθηκε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, και είχε συμφωνηθεί στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μητσοτάκης με τον Ζελένσκι τέλος Ιανουαρίου.

Και ήταν επιθυμία του ίδιου του Μητσοτάκη το ταξίδι γιατί διακαώς ήθελε να στείλει μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, αλλά και μήνυμα στο ελληνικό στοιχείο της χώρας και ας έχει υποστεί διωγμούς από το Κίεβο.

Αυτό άλλωστε ήταν και ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης και της συνάντησης με τον Ζελένσκι. Δηλαδή η συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία τόσο σε πολιτικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Και ας ήταν έντονες οι αντιδράσεις εδώ και δυο χρόνια, με την αποστολή τεθωρακισμένων από την Ελλάδα στην Ουκρανία, αποστολή που είχε γνωστοποιήσει ο Γερμανός καγκελάριος και όχι η ελληνική κυβέρνηση.

Στρατιωτική εγκατάσταση στο λιμάνι της Οδησσού ο στόχος και όχι ο Μητσοτάκης

Πάντως η Ρωσία διαψεύδει ότι η έκρηξη που σημειώθηκε 150 μέτρα μακριά από την ελληνική αποστολή, προκλήθηκε από πυραυλικό χτύπημα με στόχο τον Μητσοτάκη ή τον Ζελένσκι.

Αντίθετα επιβεβαιώθηκε ότι χτυπήθηκε στρατιωτικός στόχος στο λιμάνι της Οδησσού από όπου οι Ρώσοι θεωρούν πως έφευγαν τα πλωτά μη επανδρωμένα τα οποία έχουν πλήξει πολεμικά πλοία της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ