Διαξιφισμοί σε αλβανικό κανάλι για την καταδίκη του Φρέντη Μπελέρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εκπομπή «Open» στο News24, ο δημοσιογράφος Σταύρος Μάρκου είπε ότι όλα τα στοιχεία σε βάρος του Μπελέρη είναι πλαστά, τονίζοντας ότι η δικαστική διαδικασία σε βάρος του έχει μεταφερθεί σε ορισμένους ευρωπαϊκούς οργανισμούς δικαίου.

Ο συνομιλητής του, ο ερευνητής Αρντίτ Μπίντο, παρενέβη λέγοντας ότι η Ελλάδα ήταν ανάμεσα σε αυτούς τους οργανισμούς δικαίου, με τον Μάρκου να ρωτά αν ο Μπίντο θεωρεί τη γειτονική χώρα φιλική ή εχθρική.

Ο Μάρκο συνέχισε κατηγορώντας τον Μπίντο ότι είναι «ο επικεφαλής κάθε προπαγάνδας κατά της Ελλάδας».

Στη συνέχεια, ο Μπίντο τόνισε ότι ο Μπελέρης έχει καταδικαστεί νωρίτερα για βεβήλωση των εθνικών συμβόλων της χώρας από δικαστικό τμήμα της χώρας.

Αποσπάσματα από τη συζήτηση:

Μάρκου: Όλα τα στοιχεία είναι μια πλαστογραφία. Όλοι οι δικηγόροι του Μπελέρη μίλησαν για αυτό και έχει γίνει ουσιαστική έρευνα σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στον Μπελέρη. Εμπλέκεται και η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Μπίντο: Της Ελλάδας.

Μάρκου: Κύριε, πώς θεωρείτε την Ελλάδα, χώρα φίλη ή εχθρική;

Μπίντο: Συμμαχική χώρα.

Μάρκου: όχι, όχι, φιλική η εχθρική;

Μπίντο: Δεν υπάρχουν σύμμαχοι εχθροί.

Μάρκου: Είστε ο επικεφαλής όλης της προπαγάνδας κατά της Ελλάδας;

Μπίντο: Πού είναι αυτή η προπαγάνδα μου;

Μάρκου: Κάνεις υπερεθνικιστική προπαγάνδα κατά της Χειμάρρας, είσαι Αλβανός δημόσιος υπάλληλος και θα απαντήσεις στις ερωτήσεις που κάνουν οι Αλβανοί πολίτες για αυτό το καθήκον. Είσαι μέλος της ακαδημίας Αθηνών.

Μπίντο: Είμαι συνεργάτης.

Μάρκο: Γιατί ξεσπάσατε σε προπαγάνδα κατά του Μπελέρη;

Μπίντο: Είμαι μέλος πολλών ινστιτούτων καθώς είμαι ερευνητής. Είναι ένα εξαιρετικό το ελληνικό ακαδημαϊκό ίδρυμα. Δεν είμαι ανθέλληνας, μιλάω κατά των Ελλήνων υπερεθνικιστών που θέλουν να παρουσιάζουν τους Αλβανούς ως Έλληνες, αυτούς που καίνε αλβανικές σημαίες. Είμαι κατά της Χρυσής Αυγής, γιατί δεν το λέτε αυτό επειδή ήμουν στη διαμαρτυρία.

Μάρκου: Είσαι επικεφαλής της προπαγάνδας των ολιγαρχών, εκπροσωπείς τους ολιγαρχικούς.

Μπίντο : Δεν θα με βρείτε σε κανένα δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με ολιγάρχες, δεν έχω φίλους. Δεν με βρίσκεις ποτέ.

Μάρκου: Η διαδικασία ήταν πολιτική και κυριάρχησε από την εκστρατεία κατά του Μπελέρη, καθόλου από τεχνική και νομική πλευρά. Από αυτή την άποψη ο Μπελέρης είναι πολιτικός κρατούμενος, έχει τα ίδια συμπτώματα με τις φυλακίσεις επί Ενβέρ (Χότζα).

Μπίντο: Ο Μπελέρι έχει καταδικαστεί για βεβήλωση των εθνικών συμβόλων της χώρας από κάθε δικαστικό τμήμα αυτής της χώρας.

Μάρκου: Ποια είναι τα εθνικά σύμβολα της Αλβανίας;

Μπίντο:  Μπορείτε να διαβάσετε το Σύνταγμα.

2 33

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ