Σοβαρότατη καταγγελία του Κυριακου Βελόπουλου στη βουλη για σκάνδαλο εκλογικής νοθείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρή καταγγελία έκανε πριν από λίγο, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικά έγγραφα.

Είπε συγκεκριμένα:

«Έχω εδώ έγγραφα από το πανεπιστήμιο Κύπρου, τα οποία αποκαλύπτουν ένα νέο σκάνδαλο νοθείας ή επιρροής ψήφου των Ελλήνων φοιτητών της Κύπρου. Εστάλη ένα mail σε όλους τους φοιτητές από την ελληνική πρεσβεία με χαιρετισμούς της υπουργού στους φοιτητές για τις εκλογές.Και ρωτώ την κυβέρνηση γιατί η πρεσβεία στέλνει mail της υπουργού; Είστε η κυβέρνηση της νοθείας και της επιρροής των ψηφοφόρων. Ορίστε τα έγγραφα τα καταθέτω στα πρακτικά της βουλής. Αυτοί οι κύριοι εδώ, επειδή είναι βιδωμένοι στις καρέκλες τους, θα κάνουν τα πάντα, για να κερδίσουν τις ευρωεκλογές. Ακόμα και νοθεία. Μην τους κάνετε το χατήρι. Πού βρήκαν τα mail των φοιτητών; Να μας απαντήσει η υπουργός»!

Κατέθεσε μάλιστα και το σχετικό έγγραφο το οποίο είναι το ακόλουθο:

IMG 4709
Το έγγραφο που κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος

IMG 4710

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης:

Θα ξεκινήσω με ένα σχόλιο για τον κο Κουτσούμπα. Από ένα λάθος φραστικό, καταλήξαμε να μιλάμε εδώ μέσα για μια χαζομάρα, αντί να μιλάμε για την ουσία. Αλλάξατε την ατζέντα της συζήτησης. Μπράβο. Μια χαρά ρίχνετε νερό στον μύλο της κυβέρνησης. Οι λέξεις είναι φθηνές όταν τις χρησιμοποιούν φθηνά PASS που μοιράζετε. Άκουσα βουλευτή να λέει ότι ο κος Κουτσούμπας είναι μισογύνης εξ αιτίας όσων είπε. Για εμάς μισογυνισμός είναι να αντικαθιστάς το όνομα της μάνας με το γονέας 1, να λες ότι η γυναίκα δεν είναι μάνα αλλά άνθρωπος με μήτρα. Μισογυνισμός είναι η Ελληνίδα μάνα να μην έχει δουλειά, να πρέπει να ταΐσει τα παιδιά της και να μην έχει καμμία στήριξη από την πολιτεία.

Ήρθαμε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για την παιδεία. Και ρωτώ: για ποια παιδεία; Σύμφωνα με την αξιολόγηση του διαγωνισμού PISA στα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες και την κατανόηση κειμένου, η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των χωρών με επίδοση χαμηλότερη του μέσου όρου μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Στην τελευταία αξιολόγηση, μεταξύ 37 χωρών του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα ήταν 33η στα μαθηματικά και την κατανόηση κειμένου και 34η στις φυσικές επιστήμες, ενώ στο σύνολο των χωρών της ΕΕ είναι τελευταία!

Η κυβέρνηση που θεώρησε πρώτη προτεραιότητά της την θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, αδιαφορώντας για την απορρύθμιση της πυρηνικής οικογένειας, που αποτελεί θεμέλιο της κοινωνίας, θεωρεί σήμερα προτεραιότητα στην εκπαίδευση τη θεσμοθέτηση ημι-ιδιωτικών ή ημι-κρατικών πανεπιστημίων.

Φτιάξτε πρώτα τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια πανεπιστήμια και μετά τα ιδιωτικά. Στην Κύπρο έγινε διάλογος 2 ετών πριν γίνουν αλλαγές.

Και για ποια παιδεία μιλάτε; Αυτή που κλείνετε σχολεία στο Μόναχο; Αυτή που διώχνετε τα παιδιά δημοσίου σχολείου για να βολέψετε παιδιά πλουσίων στην Μαράσλειο; Αυτήν που παραμελείτε τα σχολικά κτήρια και πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των παιδιών και των δασκάλων;

Το πρόβλημα στην παιδεία είναι δομικό. Ξεκινά από τις χαμηλές βαθμίδες (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο). Αν θέλετε να φτιάξετε την παιδεία, πριν ξεκινήσετε να φτιάξετε το ρετιρέ, φτιάξτε τη βάση στα δημόσια πανεπιστήμια. Φτιάξτε πρώτα τα δημόσια πανεπιστήμια για τον λαό και μετά φτιάξτε τα ιδιωτικά για τους πλούσιους φίλους σας.

Συνεχώς παραβιάζετε το σύνταγμα. Όλοι το κάνετε αυτό. Έχουμε ένα σύνταγμα «ως ο νόμος ορίζει» και δεν έχουμε νόμους, όπως ορίζει το σύνταγμα. Αυτό πρέπει να αλλάξει και θα το αλλάξει η Ελληνική Λύση.

Ο κος Πιερρακάκης λέει ότι δεν θα έχουμε ίδρυση τουρκικού πανεπιστημίου. Εσείς θα έχετε φύγει τότε. Ξέρετε πόσα έχει πει μέχρι τώρα και δεν έγιναν;;

Ξεχειλίζει ο λαϊκισμός του κου Πιερρακάκη. Είχε πει: «βάζω φαρδιά – πλατιά την υπογραφή μου ότι το ν/σ θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα». Οι μόνες ευκαιρίες, είναι η CVC και ίσως η ίδρυση τουρκικού παν/μίου στην Θράκη.

Ο κος Πιερρακάκης μας είπε ότι ζηλεύει το παράδειγμα της Κύπρου. Μα η Κύπρος εξάντλησε 2 χρόνια διαβούλευσης μέχρι την ψήφιση του νόμου, ενώ ο ίδιος έγραψε το ν/σ μόνος του και μας κάλεσε να υποβάλουμε τα σέβη μας.

Μας είπε ότι 10 διεθνή πανεπιστήμια θέλουν να ιδρύσουν παραρτήματα στη χώρα μας. Έστειλαν λέει mail. Ποια είναι αυτά τα 10 πανεπιστήμια; Να μας τα πει. Να μας δώσει τα mail. Ακόμα περιμένουμε.

Χρησιμοποιείτε παραπειστικά παραδείγματα για να πείσετε τον κόσμο. Λέτε ότι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και τα δημόσια θα γίνουν καλύτερα. Και πάλι ψέμματα λέτε. Απόδειξη; Κλείσατε την Ολυμπιακή, ανοίξατε ιδιωτική εταιρεία και τα εισιτήρια είναι πανάκριβα. Τα πιο ακριβά στην Ευρώπη. Κάνατε μονοπώλιο την Aegean> Κάνατε τους δρόμους ιδιωτικούς και πληρώνουμε πανάκριβα διόδια. Κάνατε ιδιωτικό τον σιδηρόδρομο και είχαμε 57 νεκρούς στα Τέμπη. Πάμε και όπου βγει. Όχι δεν θα πάμε και όπου βγει. Θα πάμε εκεί που πρέπει την πατρίδα μας, την Ελλάδα. Κάνατε ιδιωτική τη ΔΕΗ και πληρώνουμε πανάκριβο ρεύμα. Είπατε ότι ο ανταγωνισμός θα ρίξει την τιμή του ρεύματος και είπατε ψέμματα. Τώρα ιδιωτικοποιείτε το νερό και ανεβαίνει η τιμή. Είστε αναποτελεσματικοί και εμείς είμαστε απέναντι στην αναποτελεσματικότητά σας.

Την ίδια ώρα νομοθετείτε εσείς οι άριστοι για τα παιδιά των πλούσιων φίλων σας. Είστε σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματική εκπαίδευση. Το χειρότερο στοιχείο στην εκπαίδευση της νεολαίας είναι η ευκολία. Διότι αυτή γεννάει εκείνες τις ηδονές, από τις οποίες προέρχονται οι άσχημες καταστάσεις. Δεν το λέω εγώ αυτό. Ο Δημόκριτος το είπε.

Θέλετε λύση ώστε να μην συγκρουστούμε με το σύνταγμα; Θα σας τη δώσουμε εμείς. Αντιγράψτε το γερμανικό μοντέλο και τελείωσε! Και μην μου πείτε ότι στη Γερμανία υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, γιατί η απάντηση είναι ότι εκεί μόνο το 1% των παιδιών φοιτά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εδώ έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους. Είστε το παλιό και είμαστε το νέο. Είστε με την πολυλογία και την θεωρία, είμαστε με την ουσία. Κύριοι, ο μέτριος πολιτικός μιλάει, ο καλός πολιτικός εξηγεί. Ο εξαιρετικός πολιτικός δείχνει, ο μεγάλος πολιτικός εμπνέει. Εμείς θέλουμε να εμπνέουμε. Εσείς θέλετε να μιλάτε.

Και επειδή θέλω να μιλήσω για την διεθνή κατάσταση, θα σας πω ότι ανοίγει το κουτί της Πανδώρας. Σύμφωνα με την ανταπόκριση της Μαρίας Δεναξά, ο Μακρόν συναντήθηκε με τους επικεφαλής των γαλλικών κομμάτων, για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία. Ο Μακρόν λοιπόν είπε: «δεν υπάρχουν πια όρια στην υποστήριξη της Γαλλίας προς το Κίεβο. Η θέση της Γαλλία άλλαξε. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Δεν υπάρχουν πια όρια».

Επιβεβαίωσε δηλ. ότι στον πόλεμο με την Ρωσία είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως είτε είναι πλέον πιθανό η Γαλλία να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία είτε ακόμα και να διαθέσει την πυρηνική δύναμή της στην ΕΕ.  Όλο αυτό το φιλοπολεμικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Μακρόν για κάποιους άλλους λόγους γίνεται. Γίνεται για την Αφρική και για εσωτερική κατανάλωση.

Και την ίδια ώρα ο κος Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα προς τον Πούτιν: «Δεν θα μας φοβίσετε»! Ποιος το λέει αυτό; Ο φοβικός πρωθυπουργός που δεν τολμά να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ, αλλά έρχεται και απειλεί τον Πούτιν! Τι να πει κανείς; Η ουσία είναι μία. Εσείς είστε με τον πόλεμο και εμείς είμαστε με την ειρήνη.

Ο κος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός κήρυξε μονομερώς πόλεμο στην Ρωσία. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο πόλεμος είναι άγριος. Και σε αυτόν τον πόλεμο μπορεί να είναι στόχος. Και το πρόβλημα εδώ είναι ότι έχει κάνει στόχο την Ελλάδα.

Προ ημερών ο κος Βορίδης μου είπε ότι το θέμα με τον Μπελέρη το έλυσε! Και τι έκανε η κυβέρνηση στην ΕΕ; Ψήφισε υπέρ της κατάργησης του Βέτο. Ψηφίστηκε στις 11/11/’23. Υπερψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς καταψηφίσαμε. Νομίζω και το ΚΚΕ καταψήφισε. Τι άλλο ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε συλληφθεί ο Μπελέρη; Την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ!!

Την ίδια ώρα η κα. Μπακογιάννη με δηλώσεις της ξέπλυνε τον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία των Πρεσπών και ο κος Τσίπρας ξέπλυνε τη ΝΔ για το σκάνδαλο Novartis. Και εντελώς «συμπτωματικά» ο κος Τσίπρας έγινε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δυτ. Βαλκάνια. Τον ψήφισαν ακόμα και από το ΕΛΚ. Ένα μαγαζί είναι πια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Και το σχέδιο είναι τη μια να κυβερνά ο δεξιός και άλλη ο επιδέξιος.

Η Ελλάδα έχει πρόβλημα ηγεσίας. Έχει πρόβλημα υπαρξιακό. Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο (δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι του πνεύματος κλπ) δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα (σκοπιανό, βορειοηπειρωτικό, κυπριακό, Αιγαίο, φτώχεια κλπ) τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους. Η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορία της και κυβερνάται από ανθυπομετριότητεςεπικίνδυνες για το έθνος. Ήρθε η ώρα της ανατροπής. Ήρθε η ώρα της αποτροπής όλων αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ