Η Υεμένη αποτελεί παράδειγμα για τη Ρωσία και την Κίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αμερικανική ιστοσελίδα ‘Breaking Defense’ έγραψε ότι η Ρωσία και η Κίνα εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν την εμπειρία της Υεμένης στον αγώνα κατά των αμερικανικών δυνάμεων, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Ο ιστότοπος American Breaking Defense, γνωστός για την τεχνογνωσία του σε θέματα όπλων και άμυνας, επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει μια σημαντική τεχνολογική ανακάλυψη στους πυραύλους των δυνάμεων της Sanaa στο πλαίσιο του δημοσιεύματός του για επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Αραβική Θάλασσα.

Επικαλούμενος τα λόγια στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων ότι τα χειρότερα έρχονται, ο ιστότοπος ανέφερε: «Αυτό οφείλεται στις εντυπωσιακές τεχνολογικές ανακαλύψεις που έγιναν από τις δυνάμεις της Sanaa στον τομέα των βαλλιστικών πυραύλων».

Σημειώνοντας ότι το βεληνεκές των πυραύλων της Υεμένης θέτει σε κίνδυνο τις αμερικανικές βάσεις, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι η Κίνα και η Ρωσία παρακολουθούν στενά τι θα συμβεί και τόνισαν τα κενά στα αμερικανικά αμυντικά συστήματα.

Στην εν λόγω ιστοσελίδα, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε:

«Οι δυνάμεις της Υεμένης μπήκαν στην ιστορία ως η πρώτη δύναμη που έπληξε πολεμικό πλοίο με βαλλιστικό πύραυλο».

 «Τα όπλα της Υεμένης έχουν επαρκή εμβέλεια για να φτάσουν στις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και να απειλήσουν στρατηγικά σημεία ασφυξίας στη Μέση Ανατολή».

Η αναφορά του ιστότοπου εξήγησε ότι η πρόσφατη χρήση βαλλιστικών πυραύλων από τις δυνάμεις της Σαναά για να στοχεύουν πλοία ήταν η πρώτη του είδους της στην ιστορία του πυραυλικού πολέμου, κάτι που αναγνωρίστηκε από πολλούς ειδικούς.

Ο ιστότοπος σημείωσε ότι το βεληνεκές των βαλλιστικών πυραύλων της Υεμένης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και ανέφερε ότι οι δυνάμεις της Σαναά εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των ΗΑΕ, τον Ιανουάριο του 2022.

Από τις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ έχει χτυπηθεί από βαλλιστικούς πυραύλους της Υεμένης σε πολλές περιπτώσεις στο Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, πάνω από 1.500 χιλιόμετρα από την Υεμένη.

Η εν λόγω τοποθεσία επιβεβαίωσε το βεληνεκές και την ακρίβεια των βαλλιστικών πυραύλων που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις της Σαναά, καθιστώντας τους τεχνικά προσβάσιμους στο Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, στο Ορμούζ και στο κανάλι του Σουέζ, τρεις στρατηγικούς διαδρόμους ή στενά στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής ιστοσελίδας, η απειλή από τις δυνάμεις της Σαναά με επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων κατά πλοίων ξεπερνά την απειλή του Βοσπόρου.

2 35

“Η Υεμένη αποτελεί παράδειγμα για τη Ρωσία και την Κίνα”, έχει τίτλο το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ